Direktor CIA stigao u Sarajevo

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 13

Berns bi danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kako saznaje Klix.ba, trebalo da održi nekoliko sastanaka, a planirano je i da se sastane s direktorom Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Almirom Džuvom, te članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Sjedinjenih Američkih Država Vilijam Berns stigao je danas u Sarajevo.

Berns bi danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kako saznaje Klix.ba, trebalo da održi nekoliko sastanaka, a planirano je i da se sastane s direktorom Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Almirom Džuvom, te članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Ovo nije prvi put da Berns dolazi u BiH, a ranije je u glavni grad dolazio i u funkciji pomoćnika američkog državnog sekretara. Tada se naročito zanimao za političku situaciju u BiH, te rad OHR-a.

Ono što je zanimljivo, Berns je tada posebno interesovaje pokazao za pitanje funkcioniranja državne imovine te probleme koji su aktuelni u tom kontekstu.

Uzevši u obzir činjenicu da je Berns u nekoliko navrata boravio u BiH, može se reći kako je direktor CIA-e odličan poznavalac stanja u toj državi.

"Na svim svojim sastancima sam jasno kazao da ostajemo čvrsto privrženi i da pružamo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH te Dejtonskom mirovnom sporazumu", rejkao je on 2012. godine tokom posete Bosni i Hercegovini.

Takođe, Berns je tada potvrdio da Vašington podržava rad OHR-a.

"I dok uspeh zavisi od spremnosti i posvećenosti lidera i građana ove zemlje, Sjedinjene Američke Države su bile, jesu i biće istinski prijatelj ove zemlje i podržavaće modernu, stabilnu i prosperitetnu BiH koja je potpuno integriaana u Evropu", izjavio je tada Berns.

Berns je na poziciju direktora CIA-e imenovan 2021. godine, a predsednik SAD Džo Bajden ga je unapredio u kabinet u junu 2023. godine.

Tokom svoje bogate i dugogodišnje službe, Berns je služio šest predsedničkih administracija, a karijera mu traje više od četiri decenije.

(Telegraf.rs)

Video: Emotivan govor Džozefa Bajdena na Konvenciji demokrata u Čikagu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lajkovacka pruga

    20. avgust 2024 | 14:42

    Dosao po Mileta Ronhilla.

  • Sexo

    20. avgust 2024 | 14:39

    A koga je OSA uhapsila jos osim Srbina i to kazu da je zlocinac itd, zlocinac na svojoj ďedovoni, Srbin napravio kraljevinu SHS pa sa copavcom svima drzavu napravio a sebi najlosije skrojio i 90-tih kada su opet poceli ugnjetavati Srbe dobili po nosu, opet rajh3, zavladala Njemacka Evropom koja nas mrzi jos od 1914-te i dala sada OSI legitimno pravao da nas hapsi u miru jer u ratovima vidjeli su da nam nista ne mogu, pustili i sve srbe svih vjeroispovjesti (hrvatske i muslimanke) i morao opet NATO bombardovati Republiku Srpsku, toliko o tzv BiH P.S. Bosna nikada nije bila drzava niti ce biti.

  • Даросава

    20. avgust 2024 | 14:58

    Па и ја сам пре три дана био у Сарајеву и ништа посебно. Свака друга особа (не могу рећи жена ) под жарким сунцем где и асфалт цврчи обучена дибидус и на глави закрабуљена. Још ако ниси наочаре а ти мајци погоди јели мушко или женско. Живео сам 37 година у Сарајеву али овог јада и чемера не виђех тада. На Врелу Босне мушкарци Азијати исламци бањају своје ноге у реци а њихове хануме на ливади дибидус обучене (највише у црно) излежаваху се у хладу врба на ћебадима. Па ђе су сада моји јарани, а није им Влах био по вољи!? Е ето вам га нинџе или нинџице па се изљубите ако потрефите да не ударите на исти пол.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA