Snimci žestokog nevremena koje je potopilo Hrvatsku: Vozila plivaju u vodi, reke teku ulicama

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nažalost situacija je kritična. Ispumpavanje trenutno nije opcija jer voda izbija iz šahtova i nemamo gde da ispumpavamo, rekla je zamenica gradonačelnika

Snažna oluja zahvatila je sinoć Hrvatsku i uz grmljavinu donela obilnu kišu koja je tokom večeri potopila središte Gline. Osim ulica, u gradu su bili poplavljeni i brojni objekti.

Meštani su sinoć rekli da je voda prodrla u brojne lokale.

"Voda još raste iako se kiša sada polako smiruje jer se vraća iz kanalizacije. Ovo sve što je poplavilo nije samo kriva kiša nego je problem što kanalizacija ne funkcioniše godinama. Imali smo i pre problema, ali nikad u ovoj meri", rekao je jedan meštanin za 24sata.

Video potopa u centru Gline objavila je i zamenica gradonačelnika Branka Bakšić Mitić na društvenim mrežama.

"Ispumpali smo vodu iz jedne radnje, voda je izbijala iz pločica, od svuda... Nažalost situacija je kritična. Ispumpavanje trenutno nije opcija jer voda izbija iz šahtova i nemamo gde da ispumpavamo. Najviše je stradao deo uz glavni put, sve što je u prizemlju je potopljeno, a to su uglavnom lokali. Kiša i dalje pada i ne staje. Vatrogasci su na terenu i bageri, ali trenutno ne možemo ništa", rekla je Bakšić Mitić.

Na kritičnim lokacijama u gradu podeljene su vreće sa peskom.

"Nažalost, u neke lokale na Korzu je ušla voda. Ispumpavanjem na samom Korzu i Banovcu i smanjenjem padavina, voda se povlači, a s obzirom dalje padavine aktivnosti će trajati dok se kompletna situacija ne stabilizuje", pisao je sinoć gradonačelnik Ivan Janković, koji je oko 2 ujutro napisao da se voda povukla te da će Komunalac tokom jutra očistiti ulice, a vatrogasci će obaviti i dezinfekciju.

Snažna kiša pogodila je i karovačko područje, a iz grada su saopštili da su brzom reakcijom sve saobraćajnice prohodne.

Nakon glinskog područja, nevreme je kasno sinoć zahvatilo i Kutinu, gde su ulice takođe pretvorene u potoke, a i vatrogasci su imali brojne intervencije, ali srećom kiša nije dugo padala.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA