Ukrajinka na Jadranu radila nešto što nikako ne sme, pa se hvalila na mrežama: Sama na kraju otišla u policiju

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ukrajinka se na Instagramu "hvalila" ulovom

Državljanka Ukrajine se u nedelju na društvenom mrežama pohvalila kako je iz mora nedaleko od ostrva Krka iščupala tri velike periske, školjke, što je strogo zabranjeno i kažnjivo.

Ona se u ponedeljak sama prijavila u policijsku stanicu Krk, gde joj je uručena prekršajna prijava. Školjke periske su u Republici Hrvatskoj strogo zaštićena vrsta i njihovo vađenje je kažnjivo, ali mnogi to ignorišu - naročito stranci.

Podsetimo, Ukrajinka se na Instagramu "pohvalila" s tri iščupane periske kod Krka. Radi se o osobi koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Tatiana Kovčalia iz Ukrajine, a sliku je objavila u nedelju na svom Instagram storiju.

Zakonom o zaštiti prirode regulisana je zaštita strogo zaštićene životinje, a školjka je živo biće, pa ih je zabranjeno ''uzeti iz prirode, namerno uhvatiti i/ili ubiti, namerno oštetiti i/ili uništiti njihove razvojne oblike, namerno uznemiriti, naročito u vreme razmnožavanja, migracije i hibernacije, oštetiti ili uništiti područja njihovog razmnožavanja ili odmaranja i prikriti, držati, uzgajati, trgovati, uvoziti, izvoziti, prevoziti i otuđiti ili na bilo koji način pribaviti i preparirati.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako se vade biseri iz školjke: Ovako nastaje magija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA