Ovo su Lucija i Matija, na njih i troje dece naleteo je pijani vozač: Ona je mrtva, oni teško povređeni

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Naša snaja bila je divna žena i majka. To je strašno. Zabrinuti smo za unuke i sina. Videli smo sina, koji je u teškom stanju. Znamo da nije životno ugrožen, ali psihički je jako loše", kaže svekar nastradale

Optuženom Ivanu Bakiću (29), koji je u subotu uveče pijan pokosio petočlanu porodicu na ostrvu Viru, određen je jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, potvrdio je za Hinu zadarski sudija Hrvoje Visković.

Za 30 dana, koliko će osumnjičeni biti u istražnom zatvoru, biće urađeno veštačenje i rasvetliće se sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća, kratko je naveo Visković.

Podsetimo u saobraćajnoj nesreći poginula je 24-godišnja Lucija M, a njen suprug Matija i troje male dece teško su povređeni. Otac i devojčica su u stabilnom stanju, novorođenče je dobro, a trogodišnji dečak, koji je najteže povređen i dalje je životno ugrožen i prebačen je u KBC Split na lečenje.

Porodica je inače s križevačkog područja, a letovali su na Viru.

"Naša snaja bila je divna žena i majka. To je strašno. Zabrinuti smo za unuke i sina. Mi smo od ponedeljka ujutro u bolnici i videli smo sina, koji je u teškom stanju. Znamo da nije životno ugrožen, ali psihički je jako loše. On je video kako je ostao bez žene, a srednje dete mu se bori za život s ko zna kakvim dugoročnim posledicama. Bili smo srećna porodica, molimo se da unuk preživi", ispričao je za 24sata otac stradalog Matije.

Ranije je rekao da mu je sin rekao da je porodica bila na koncertu i da zbog drugih automobila nisu mogli da izađu s parkinga. Zbog dece su odlučili da neće čekati pa su ostavili automobil i krenuli kući. Takođe kaže da mu institucije nisu ništa javile i da je za nesreću doznao od vozača Hitne pomoći. Informacije o nesreći su pratili na portalima.

Opština Vir, na čijem se području dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je stradala porodica, objavila je u svom lokalnom glasilu odluku kojom je 20. avgust proglašen danom žalosti.

U odluci je objavljeno i da će se sredstva namenjena za subotnji program Virskog leta uplatiti kao pomoć porodici tragično stradale majke i supruge iz okoline Križevaca.

Kako je portal Telegraf.rs ranije preneo vozač koji je usmrtio Luciju M. bio je maneken jednog poznatog brenda.

(Telegraf.rs)

Video: Kombi pun migranata sleteo u reku u Hrvatskoj, poginula žena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA