Novi detalji o navodnoj otmici devojčice koju je otac iz Bara odveo u Tiranu pa u SAD: Kako mu je ovo uspelo?

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Izvršenim proverama je utvrđeno da je otac maloletnog lica zajedno sa svojom ćerkom napustio teritoriju Crne Gore, a posredstvom NCB Interpol-a Tirana je utvrđeno da je maloletnom licu izdata privremena putna isprava u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Tirani

Šestogodišnja devojčica Zinleu Rajan, koju je navodno otac kidnapovao u Baru 13. avgusta i sa njom toga dana ilegalno prešao u Albaniju, iz Tirane je odletela u SAD. Služđbenici granične policije Velike Britanije su ih zaustavili u tranzitu 15. avgusta, ali je tada otac Tomas Holenbek pokazao potvrdu da je on devojčicin staratelj.

Iz Uprave policije Crne Gore navode da su u vrlo kratkom roku raspisali međunarodnu potragu za maloletnom državljankom Sjedinjenih Američkih Država.

Izvršenim proverama je utvrđeno da je otac maloletnog lica zajedno sa svojom ćerkom napustio teritoriju Crne Gore, a posredstvom NCB Interpol-a Tirana je utvrđeno da je maloletnom licu izdata privremena putna isprava u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Tirani, te da je ista 15. avgusta godine u pratnji svog oca, napustila teritoriju Albanije i to sa Aerodroma Tirana u pravcu Velike Britanije, direktnim avio letom, piše Primorski.

Efikasnom razmenom podataka između NCB Interpol-a Podgorica i NCB Interpol-a Mančester, lica su zaustavljena i kontrolisana u tranzit zoni Aerodroma u Londonu 15.08.2024. godine i tom je prilikom otac maloletnog lica H.T.W. službenicima granične policije Velike Britanije dostavio na uvid sudsku presudu Suda u distriktu Grinvudu kojom je on određen da bude staratelj deteta.

Službenici Uprave policije su u vrlo kratkom roku izvršili sve potrebne mere i radnje u cilju lociranja lica, raspisa međunarodne objave za nestalom maloletnom državljankom Sjedinjenih Američkih Država i to posredstvom svih članica Interpol-a, izvršili detaljne provere i o tome blagovremeno obavestili nadležne pravosudne organe u Crnoj Gori.

Podsetimo, majka devojčice, Trejsi Šenon, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, 13. avgusta je u kasnim večernjim časovima, pristupila prostorijama Odeljenja bezbednosti Bar, i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac deteta, Tomas Holenbek, takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vreme koje otac provodi sa detetom, vratio majci devojčicu na dogovoreno mesto i u dogovoreno vreme.

Policijski službenici su odmah po prijavi preduzeli koordinirane mere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mesto stanovanja lica, kojom prilikom otac i devojčica nisu pronađeni na adresi.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXL

    19. avgust 2024 | 09:34

    AKO, on zaista ima sudsku odluku o starateljstvom nad detetom, ispada da je maJka kidnapovala dete i sa njom došla u Crnu Goru.

  • ola

    19. avgust 2024 | 13:11

    Kako ne razumjete?Uspjelo mu je naravno jer je Albanija zemlja mafije.Tako mu je uspjelo,Tirana kao centar mafijoza i sve se tu da napravit za pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA