Padala stabla na ulicu, hladnije za skoro 10 stepeni: Aktiviran narandžasti meteoalarm u Hrvatskoj

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vreme će danas u Hrvatskoj biti nestabilno i promenljivo. Povremeno će padati kiša, često u obliku izraženih pljuskova sa grmljavinom, a lokalno će biti nevreme praćeno pojačanim vetrom i obilnim padavinama, javlja DHMZ

U Hrvatskoj je noćas došlo do velike promene vremena a najgore je bilo na Murteru gde je palo kiše kao u celom avgustu. Za danas je izdat narandžasti meteoalarm i preporuka da se svi koji mogu "zaštite".

"U utorak je moguća kiša na kopnu, kao i grmljavina, a pljuskovi se predviđaju za sredu. Potom promenljivo oblačno sa sunčanim periodima", navodi se u prognozi za ovu nedelju.

Vreme će danas u Hrvatskoj biti nestabilno i promenljivo. Povremeno će padati kiša, često u obliku izraženih pljuskova sa grmljavinom, a lokalno će biti nevreme praćeno pojačanim vetrom i obilnim padavinama, javlja DHMZ.

Duvaće umeren severoistočni i severni vetar. Na Jadranu će biti bure.

Najniža temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 21 do 25.

Danju svežije sa temperaturom od 25 do 30 stepeni, piše Jutranji list.

Slično će biti i sutra, a razvedravanje se očekuje u utorak tokom večeri, javlja DHMZ. Povremeno će biti kiše, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi uz grmljavinu. Uveče će doći do smirivanja i razvedravanja.

Vetar u unutrašnjosti slab do umeren severni i severoistočni.

Najniža temperatura od 16 do 21, na moru između 20 i 25 Celzijusa. Najviša dnevna između 25 i 30 stepeni Rihterove skale.

DHMZ je za danas izdao narandžasti meteoalarm zbog kiše i grmljavine za čak osam regija: osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku.

"Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguće prekid električne energijom, prekid komunikacijske mreže kao i snabdevanje vodom. Opasni uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolovozima", upozoravaju iz DHMZ-a.

Jako grmljavinsko nevreme sinoć je već pogodilo otvoreno more srednjeg Jadrana. Snažna kiša padala je u Visu i Komiži, gde je do 22 sata palo čak 15 litara kiše po metru kvadratnom.

U Komiži temperatura u pola sata spustila sa 29 na 22 stepena Celzijusa.

U Splitu su vatrogasci morali da intervenišu zbog pada stabala na ulicu usled nevremena. Nakon što je kiša počela padati u Splitu, temperatura je pala na 24 stepeni Celzijusa.

(Telegraf.rs)

Video: Morska magla na budvanskog obali:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA