Iznad Trebinja otvoren novi vidikovac, sav u staklu: Turisti mogu da testiraju svoju hrabrost

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Investiciju vrednu 130.000 maraka finansirala je uglavnom Gradska uprava, uz podršku Ministarstva trugovine i turizma RS od 20.000 KM

Na uzvišenju južno od Trebinja, na putu za selo Rapti i austorugarskoj tvrđavi Strač, otvoren je novi, jedinstveni vidikovac u ovom gradu, sa koga se pruža gradska panorama iz jednog drugog ugla, a jedinstvenost je i u kombinaciji metala i stakla koji čine i podnu podlogu staze (Sky Walk) i ogradu objekta

Investiciju vrednu 130.000 maraka finansirala je uglavnom Gradska uprava, uz podršku Ministarstva trugovine i turizma RS od 20.000 KM.

"Mi smo svesni činjenice da turistima uvek treba obezbediti nešto novo, tako da i oni koji su već kod nas boravili ove godine, dogodine očekuju nove sadržaje, tako da je ovaj vidikovac razlog više da nam turisti dođu opet, a novitete planiramo i za ubuduće“, rekao je na otvaranju Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Napominjući da do vidikovca postoje dva puta i to jedna staza od naselja Gučina i drugi je makadamski put od brda Crkvina, pa se preporučuje da se do vidikovca dolazi ili biciklima, ili terenskim vozilma, ili pak pešice, što je takođe jedintven doživljaj.

Istakavši kako je projekat urađen u rekordnom roku, zajedno sa projektnom dokumentacijom, po uzoru na vidikovac kod Mostara, Ćurić je posetioce pozvao na dodatni oprez, naročito kada se prave selfiji, ili kada se dolazi po kišnom vremenu zbog klizavosti stakla, što stvara rizik i iziskuje dodatni oprez, mada su upravo on i resorni ministar Denis Šulić sa sradnicima razbili prvu tremu hodanja po staklenoj površini na velikoj visini vidikovca.

Šulić je potvrdio da se najprije vodilo računa o bezbednosti, pa tek onda o atrakciji, što, kako kaže samo potvrđuje da grad Trebinje, pored prirodnih blagodeti, vodi računa o kreiranju jedinstvene turističke ponude u regionu, preneo je portal "Nezavisne".

"Definitivno, Trebinje je svetao primer u oblasti turizma na način da lokalna zajednica kreira izvanrednu turističku ponudu zajedno sa ljudima koji su nadležni za ovu oblast, tako da se turistička ponuda smisleno i kreativno proširuje iz godine u godinu", istakao je Šulić.

(Telegraf.rs)

Video: Jeziv požar kod Trebinja, odjeknulo 20 eksplozija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA