U Crnoj Gori uhapšen jedan od najtraženijih begunaca, osumnjičen za prevaru tešku 21 milion dolara

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U pitanju Roman Zimian (51) koji se sumnjiči za krivična dela iz oblasti ekonomskog kriminala i to za težak obik prevare u većem obimu, pranje novca, krađa i povreda zakona

Državljanin Poljske, jedan od najtraženijih lica za kojima je raspisana međunarodna poternica od strane Poljske i Južne Koreje, uhapšen je danas u Podgorici, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Portal RTCG saznaje da je u pitanju Roman Zimian (51) koji se sumnjiči za krivična dela iz oblasti ekonomskog kriminala i to za težak obik prevare u većem obimu, pranje novca, krađa i povreda zakona.

Za ova krivična dela propisana je kazna doživotnog zatvora u Južnoj Koreji.

Iz policije su kazali da su Zimiana službenici Uprave policije locirali juče i uhapsili ga u Master kvartu, gde se skrivao pod lažnim identitetom.

On će biti sproveden sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici u cilju određivanja ekstradicionog pritvora.

Zimian je jedan od osnivača i vlasnika fonda "Future net“ u čijoj je delatnosti trgovina digitalnim i kriptovalutama.

Osumnjičen je da je zajedno sa svojim partnerom S.M. oštetio veći broj lica sa teritorija Poljske i Južne Koreje, nanevši štetu u ukupnom iznosu od oko 21 milion američkih dolara.

Njegov partner S.M. je uhapšen u Grčkoj, a zatim u Albaniji. Zimian je, pak, 2022. godine bio uhapšen u Italiji, ali je odatle pobegao iz kućnog pritvora.

"Nakon što je u komunikaciji sa inostranim partnerima potvrđen identitet lica, izvršeni su pretresi na lokaciji gde je traženo lice boravilo i to prilikom službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Grupe za visokotehnološki kriminal i Regionalnog centra bezbjednosti Centar su pronašli i oduzeli tehničke uređaje i predmete za koje se sumnja da proističu iz krivičnog dela i koji su privremeno oduzeti do okončanja ekstradicionog postupka", zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izvlačenje povređenih u udesu: Najmanje tri osobe poginule u udesu autobusa na putu Cetinje - Budva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    18. avgust 2024 | 19:53

    Да је убио 20 људи мање би га тражили...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA