Uloženi nadljudski napori u gašenju požara u Republici Srpskoj i Hercegovini

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Situacija je od jutros stabilna na području Nacionalnog parka "Sutjeska", nema aktivnih požara, sve je pod kontrolom i u opštinama Gacko, Nevesinje i Bileća

Vršilac dužnosti direktora Civilne zaštite Republike Srpske (RS) Boris Trninić pohvalio je Helikopterski servis Srpske i helikoptersku jedinicu MUP-a Srbije, pilote i vatrogasce koji su radili danonoćno na gašenju požara u Nacionalnom parku "Sutjeska" i Hercegovini, ističući da su uloženi nadljudski napori, ali da se sve moglo rešiti mnogo pre da je dozvoljeno da odmah stigne pomoć iz Srbije.

Trninić je naveo da je situacija od jutros stabilna na području Nacionalnog parka "Sutjeska" i da nema aktivnih požara, te da je sve pod kontrolom i u opštinama Gacko, Nevesinje i Bileća.

On je rekao da su uloženi nadljudski napori, kao i da su jedinice Republičke uprave civilne zaštite na terenu bile 24 sata, prenosi Srna.

Trninić je naveo da je prethodnih sedam-osam dana situacija bila alarmantna zbog mnogo požara na više mesta.

Podsetio je da je Sarajevo sprečavalo da helikopteri iz Srbije dođu i budu smešteni u Trebinje i dodao da bi, da je helikopter MUP-a Srbije bio na području Trebinja, kao što je bilo zamišljeno, on odreagovao u roku od pola časa i požar bi bio ugašen mnogo ranije.

Dodaje je da je šteta od požara ogromna i da će biti potrebno formirati stručnu komisiju.

"Zbog jeftinih političkih poena i prikupljanja medijske pažnje i zbog stvari koje nemaju veze sa humanim radom došli smo u situaciju da umesto dva časa na terenu da rešimo situaciju gasili smo požare 10 dana", istakao je Trninić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Veliki požar u fabrici za proizvodnju stiropora: Crni dim kulja, dok okolo bukti vatra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA