Otkriveni svi detalji požara u luci na Jadranskom moru? Šteta je 2 miliona evra!

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Policija traga za trojicom Ukrajinaca

Tri Ukrajinca se sumnjiče da su namerno zapili 35 brodova na Jadranskom moru i napravila štetu od 2 miliona evra.

Naime, nakon tri meseca otkriven je uzrok stravičnog požara plovila u medulinskoj luci, ali i krivci.

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, radnici Službe opšteg kriminaliteta PU istarske dovršili su istraživanje i krivično gone trojicu državljana Ukrajine od kojih dvojica imaju 25 godina. a najstariji među njima 28.

Rekonstrukcijom onog što je prethodilo vatrenoj stihiji, inspektori su utvrdili da su mladi Ukrajinci došli 14. maja iz Poljske u Hrvatsku. Parkirali su vozilo na području Medulina i krenuli u smeru nautičkog dela gradske luke.

"Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni deo mola i uputio se u smeru veza na kojem je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka. Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tečnošću i prouzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila u potpunosti izgorela, dok su druga delimično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva miliona evra", navode iz PU istarske.

Ono što je zanimljivo je da osumnjičeni državljani Ukrajine nisu uhapšeni jer je policija tek naknadno, tokom intenzivne istrage, došla do navedenih saznanja. Stoga se sa osumnjičenim intenzivno traga, a prema poznatim informacijama isti se ne nalaze na teritoriji Hrvatske, piše Jutarnji.

Iduće je na potezu državno tužilaštvo, koje je dobilo policijsku prijavu, a potom i međunarodna poternica.

(Telegraf.rs)

Video: Ukrajinci srušili Putinu ključni most

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA