Jaka kiša ugasila požare u selima kod Bileće

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Bileći je samo juče bilo pet požara, a najveći požar bio je u selu Granica i sa njim su se bilećki vatrogasci danonoćno borili, u čemu su im pomagali helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

Požari na području nekoliko sela kod Bileće ugašeni su nakon obilne kiše koja je u petak zahvatila to područje, saopštila je Teritorijalno-vatrogasna-spasilačka jedinica Bileća.

U Bileći je samo juče bilo pet požara, a najveći požar bio je u selu Granica i sa njim su se bilećki vatrogasci danonoćno borili, u čemu su im pomagali helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Srna.

Požari su poslednjih desetak dana zahvatili više bilećkih sela, a prilikom gašenja povređena su i tri bilećka vatrogasca.

U gašenju su vatrogascima pomagali i pripadnici Civilne zaštite Republike Srpske, Oružanih snaga BiH iz bilećke kasarne, kao i meštani.

Požari su pričinili veliku materijalnu štetu na vegetaciji i šumskom rastinju u više sela opštine Bileća, a oštećena je i elektroenergetska infrastruktura.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U gašenju požara učestvuju helikopteri iz Srbije i Republike Srpske: Gori i u Bileći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA