Marka na večni počinak ispratilo na stotine ljudi, došli i oni koji ga nisu znali: Ovaj snimak kida dušu

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Marko Topić, koji je sa kolegama stradao kada je na njih pala rampa trajekta, sahranjen je juče, a na večni počinak ga je ispratilo na stotine ljudi

Marka Topića, koji je stradao prilikom pada rampe na trajektu Lastovo, na večni počinak ispratilo je na stotine ljudi. Došli su čak i oni koji ga nisu poznavali, a snimak oproštaja od Marka i njegovih kolega na Jadranskom moru kida dušu.

Od tragedije na Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri pomorca, dok je četvrti teško povređen, prošlo je skoro nedelju dana.

Život su izgubili vođa stroja Boško Kostović iz Vinišća, kormilari Marko Topić iz Solina i Denis Šarić iz Zadra, nakon što je na njih pala rampa trajekta Lastovo.

U petak predveče su svi brodovi u Jadrolinijinoj floti upalili sirene i tako se po poslednji put oprostili sa svojim pomorcima.

Marko Topić sahranjen je juče u Solinu na Novom groblju gde su se od njega oprostili porodica, brojni prijatelji, kolege i sugrađani.

Kolone ljudi pristigle su na sahranu kako bi ispratili Marka i pružili podršku njegovoj porodici u ovim teškim trenucima.

Neki od njih uopšze ga nisu ni poznavali, ali pogođeni ovom teškom tragedijom osetili su potrebu da dođu, piše Slobodna Dalmacija.

"Jadnog Marka nisam ni poznavao, ali kada sam čuo što se dogodilo morao sam da dođem ovde i izrazim  saučešće njegovim najbližima. Ne mogu ni zamisliti kako se oni osećaju sada, stvarno užasno još je imao toliko toga da proživi", rekao je jedan sugrađanin.

Markova porodica se preko sveštenika zahvalila se svima koji su došli i svojim prisustvom i toplim rečima bili uz njih. Nakon propovedi sveštenika Markov kovčeg je donesen do grobnog mesta gde je ukopan i ispraćen na večni počinak.

(Telegraf.rs)

Video: Ka Tivtu sve stoji, kolona duga 7 kilometara: Ogromne gužve u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA