Maloletnik u Hrvatskoj izvršio 57 krivičnih dela: Provale, krađe, napadi, požari... nema šta nije radio

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sumnjiči se da je u januaru na ostrvu Viru izvršio krivično delo dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasanom radnjom ili sredstvom, kada je 22/23. januara provalio u kuću u vlasništvu hrvatske državljanke, gde je nakon provale namerno izazvao požar

Uhapšen je maloletnik koji je na zadarskom području počinio ukupno 57 krivičnih dela, i to iz domena imovinskog kriminaliteta, prvenstveno teških krađa i krađa, te krivična dela iz domena protiv života i tela, te opšte bezbednosti.

Gotovo sva imovinska krivična dela, kako javlja Večernji list, izvršena su na Viru od početka godine, veliki deo u aprilu, junu i julu na štetu većinom hrvatskih državljana, dok su objekti napada bili kuće, vikendice, prodavnice, automobili, plovila, trotineti, bicikli, motocikli, te novac kao i ostale vredne stvari.

Naime, sumnja se da je maloletni hrvatski državljanin u navedenom razdoblju počinio 30 krivičnih dela krađa i 24 teških krađa u cilju sticanja nepripadne imovinske koristi, a vlasnicima je pričinjena materijalna šteta koja se procenjuje na iznos veći od 65.000 evra. Jedan deo krivičnih dela imovinskog karaktera, počinio je u društvu druge maloletne osobe i deteta.

Nadalje, sumnjiči se da je u januaru na Viru provalio u kuću u vlasništvu hrvatske državljanke, gde je potom namerno izazvao požar. Tom prilikom na kući je nastala materijalna šteta veća od 150.000 evra.

Takođe se sumnjiči da je 5. avgusta na Viru u noćnim satima izvršio krivično delo teške telesne povrede u pokušaju, kada je fizički napao te lakše povredio 19-godišnjeg hrvatskog državljanina, a da je 8. avgusta takođe u noćnim satima fizički napao drugu maloletnu osobu, koju je lakše povredio. Nakon okončane istrage, osumnjičeni maloletnik je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je krivična prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Video: Morska magla na budvanskog obali:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA