Drama u hotelu u Malom Lošinju: Zaraženo više od 70 turista, bolest im preneli zaposleni

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Više od 70 turista iz Hrvatske, Slovenije i Austrija zaraženo u lošinjskom hotelu

Kod 70 ljudi iz Hrvatske i šestoro iz Slovenije i Austrije, koji su početkom avgusta boravili u lošinjskom hotelu "Vespera", potvrđena je zaraza salmonelom, saznaje Hina u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, a iz hotela kažu da već danima nema novih slučajeva.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije navode da bakterija salmonela nije pronađena ni u jednom uzorku hrane i da je kod 17 zaposlenih u hotelu, koji su u međuvremenu udaljeni s posla, utvrđeno da su kliconoše.

Iz Državnog inspektorata su, odgovarajući na upit o prijavljenim slučajevima trovanja u hotelu "Vespera" u Malom Lošinju, naveli da je sanitarna inspekcija obavila nekoliko inspekcijskih nadzora, koji se nastavljaju, što zavisi o novopridošlim nalazima uzetih uzoraka.

Svi uzorci hrane, vode za piće i briseva površina zaprimljeni su uredni. Ali je kod dela zaposlenih u hotelu, koji su do daljnjeg udaljeni s posla, utvrđeno da su kliconoše.

Po nalogu sanitarne inspekcije sprovedene su mere dezinfekcije svih prostora, opreme i uređaja, saopšteno je iz Državnog inspektorata i dodali da rezultat analize bazenske vode ne može biti uzrok trovanja.

Iz Hotela "Vespera" danas su takođe potvrdili da se još uvek sprovodi inspekcijski nadzor.

"Trenutno čekamo rezultate dodatnih uzoraka, svi ostali rezultati su za sada negativni te, prema našim saznanjima, već danima nema novih slučajeva", rekli su.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Helikopteri protiv vatrene stihije u Nacionalnom parku Sutjeska: AB212, Airbus H215, UH-1 i AW119

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    16. avgust 2024 | 19:08

    Verujem da će sledeće godine hrvatsko primorje biti prepuno turista. Cvetanje mora + preskupe cene + boleštine = rekordna sezona.

  • Vodolijax

    16. avgust 2024 | 19:02

    Koji lažovi......zaposleni kliconoše......i verovatno su svi iz Srbije i rade sezonski.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA