U selu kod Tjentišta učestali napadi vukova koji beže od požara

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U selu Prijeđel kod Tjentišta učestali napadi vukova koji beže od požara

Na poljoprivrednom gazdinstvu Mladena Đajića u selu Prijeđel u blizini Tjentišta u opštini Foča ovih dana učestali su napadi vukova i to usred dana.

Vlasnik priča da zveri beže ispred požara u Nacionalnom parku "Sutjeska" pravo preko njegovog imanja, koje se od prevoja Prijeđel prostire do ušća Sutjeske u Drinu.

"I ranije su se dešavali sporadični napadi medveda i vukova na ovce i jagnjad, međutim u poslednjih četiri-pet dana, kako se pojavilo požarište na Zelengori, krenula je divljač u našem pravcu. Kako ide dim niz Sutjesku, prema ušću i niz Drinu, tako ispred sebe tera zveri", rekao je Đajić, prenela je Srna.

On zajedno sa sestrom Radom Đajić drži 150 ovaca.

U četiri napada uspeli su da ih odbrane, ali zveri, istakao je Đajić, ne posustaju, pa su im stradala tri grla.

"Dok u opštini danas prijavljujem štetu od prethodnog dana i dokumentujem je slikama, zovu me sa sela - evo ih, napali ponovo, usred bijela dana, oko 12.00 časova, između kuće i štale, šalju mi snimke, imam novu štetu", naveo je Đajić.

Ovaj poljoprivrednik, koji je nakon radnog veka u vojsci odlučio da se na dedovini ozbiljnije bavi ovčarstvom, rekao je da mu godišnje u proseku strada desetak grla, ali da napadi nikad nisu bili ovako učestali.

"Nemam nikakvu primedbu na opštinsku službu koja se bavi utvrđivanjem štete, ne sumnjam ni u lovačko društvo, ni u ministarstvo. Biće to odrađeno. Ne damo očevinu i dedovinu, borimo se, trudićemo se i dalje da to održimo", istakao je Đajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nevreme preko Mačve: Drugi put se oglasila crkvena zvona na hramovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA