Ovo je devojčica (6) za koju majka tvrdi da je oteta u Crnoj Gori

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Majka tvrdi da je otac nezakonito odveo dete iz Crne Gore

Šestogodišnja devojčica Zinlea Rajan (Zynleea Ryan) navodno je kidnapovana u Baru u Crnoj Gori, a njena majka, američka državljanka Trejsi Šenon Lin (Tracy Shannon Lyn), tvrdi da je dete oteo otac Tomas Holenbek (Thomas Hollenbeck).

Šenon tvrdi da je Tomas sa njihovom šestogodišnjom ćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. Prema rečima Šenon, koja već četiri godine živi u Crnoj Gori, Tomas Holenbek je njen bivši vanbračni suprug.

Majka devojčice je za crnogorski Primorski portal rekla da je informisana preko Ambasade SAD u Podgorici da je u američkoj ambasadi u Tirani Tomas tražio pasoš za dete, te da je o otmici obavešten i Interpol.

"U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloletnom Zinleom Rajan. Sud još nije doneo pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u septembru, dozvolio da Tomas viđa našu kćerku dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo da koristi tek u junu ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvek obaveštavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći posle 22 časa sam pošla u Centar bezbednosti Bar i prijavila da dete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strepela sam da je nije kidnapovao. Nažalost to se jutros i potvrdilo", ispričala je Šenon Lin za Primorski portal.

Prema njenim navodima, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su videli dete i da fizički izgleda dobro. Iz ambasade SAD u Podgorici su, navodi Šenon, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

Portal Telgraf.rs kontaktirao je crnogorsku policiju kako bismo proverili da li je slučaj njima prijavljen, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Dačić posetio Kinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA