Gori i u Bileći: U gašenju požara učestvuju helikopteri iz Srbije i Republike Srpske

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najkritičnije je u selu Podgorje, odakle se požarna linija prostire 15-20 kilometara

Dva helikoptera iz Srbije i dve letelice Helikopterskog servisa Republike Srpske, odmah nakon uspešne intervencije na Zelengori, večeras su se uputili prema Hercegovini.

Tamo borba sa vatrenom stihijom traje u okolini Bileće. Najkritičnije je u selu Podgorje, odakle se požarna linija prostire 15-20 kilometara. Zbog nepristupačnog terena, jedini spas je gašenje helikopterom i kiša.

Malobrojni meštani Podgorja, mahom stariji i samci, strahuju od vatrene stihije. Za sada požar ne preti kućama. Na snimcima koje objavljujemo vidi se helikopter iz Srbije kako uzima vodu na Bijeloj Rudini, kod Bileće.

Na terenu sve raspoložive snage: vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i vojska. Nadljudskim naporima odbijaju vatru od sela i gase požar u nepristupačnom terenu, obraslom gustom travom i šumom, objavio je "Rtrs.tv"

Da je situacija bolja, nego prethodnih dana, uverili su se načelnik opštine Bileća i direktor Uprave Republičke civilne zaštite, koji su obišli teren i najavili pomoć i dolazak helikoptera iz Srpske i Srbije.

Helikopter iz Srpske i Srbije u narednih nekoliko dana biće stacionirani na području Hercegovine, sve dok borba sa vatrenom stihijom ne bude pod kontrolom.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar u fabrici za proizvodnju stiropora: Crni dim kulja, dok okolo bukti vatra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA