Nova posada na trajektu čija je rampa ubila troje mornara na Jadranu: Čekam smenu, suze se slivaju niz lice

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Prekrstim se, izmolim Oče nas, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te tiho zamolim Gospoda da ih prigrli i dovede u Kraljevstvo Božje. Vrativši se uzeo sam svoje stvari i sišao do prostorija gde su naše kabine, e tu se raspadam skroz, napisao je novi član posade

Nova posada upućena je na brod Lastovo, čija je rampa, pre tri dana u Malom Lošinju ubila dvoje pomoraca, a jednog teško povredila.

Trajekt Lastovo, nakon što je rampa podignuta na pogon broda, uskoro 'e nastaviti da plovi na redovnoj liniji, saopštili su juče iz Jadrolinije.

Dalmacija Danas prenela je Facebook objavu radnika Jadrolinije, koji je navodno deo te nove posade koja se uputila na brod nakon nesreće.

Njihovu objavu prenosimo u celosti.

"U kombiju muk, tu i tamo koja reč"

"Zaposlen sam na Jadroliniji već 15 godina i obožavam posao koji radim, kako prvi dan tako i danas. Bio sam na slobodnim danima sve do jutros dok mi nije zazvonio telefon, poziv iz kadrovske službe. 'Morate ići na Lastovo danas', kaže mi kadrovnik... Nakon strašnih i nemilih događaja koji su se desili, ni sekunde se nisam dvoumio, samo sam poluglasno odgovorio: 'OK, krećem'.

Nedelja u popodnevnim satima stiže kombi sa smenom iz Splita u Zadar po mene. Tu se na kratko rukujemo. Neke poznajem, a neke ne. Ubacujem kofer, sedam u kombi i krećemo put Lošinja. Celo putovanje u kombiju muk, tu i tamo koja reč, svako je u svojim mislima i tako do Lošinja.

"U kabini do moje spavale su kolege kojih više nema"

U večernjim satima stižemo pred Lastovo u Lošinj, ispred broda. Čeka nas smena, padaju zagrljaji, a suze se same slivaju niz lice, scena je ajme. I ja plačem, naviru sećanja na kolege koje su nastradale. Nakon nekoliko minuta odvajam se od njih odlazim do mesta gde su nastradali.

Prekrstim se, izmolim Oče nas, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te tiho zamolim Gospoda da ih prigrli i dovede u Kraljevstvo Božje. Vrativši se uzeo sam svoje stvari i sišao do prostorija gde su naše kabine, e tu se raspadam skroz. Plačem toliko da se ne mogu zaustaviti jer kabine do mojih još juče ujutro su spavale moje kolege kojih danas više nema. Ovo mi je jedan od najgorih i najtežih ukrcaja na brod."

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA