Kusturić: Pripadnici Helikopterske službe nastavili borbu sa požarom na Zelengori

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kusturić je naglasio da su pripadnici Helikopterskog servisa uspeli danas da izbace oko 20.000 litara vode uprkos jakim udarima vetra od 50 kilometara na čas i velikoj nadmorskoj visini od 1.500 metara, prenosi Srna

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je danas da su pripadnici ove službe od ranih jutarnjih časova nastavili borbu sa vatrenom stihijom u rejonu Nacionalnog parka "Sutjeska" na Zelengori.

Kusturić je naglasio da su pripadnici Helikopterskog servisa uspeli danas da izbace oko 20.000 litara vode uprkos jakim udarima vetra od 50 kilometara na čas i velikoj nadmorskoj visini od 1.500 metara, prenosi Srna.

"S obzirom na otežane uslove i veliku površinu zahvaćenu vatrom, metode gašenja požara sa zemlje nisu bile dovoljne. Ključni element u suzbijanju širenja vatre bio je angažovanje helikoptera u ranoj fazi izbijanja požara. Tokom jučerašnje akcije, izbačeno je oko 40.000 litara vode, što je bilo presudno u sprečavanju daljeg širenja vatre prema četinarskim šumama", naglasio je Kusturić.

Dodao je da su pored helikoptera na terenu bile prisutne vatrogasne jedinice iz Foče, radnici Nacionalnog parka "Sutjeska" i vatrogasci iz Gacka, a koordinacija između vazdušnih i kopnenih timova išla je preko Republičke uprave civilne zaštite.

Kusturić je poručio da će akcija biti nastavljena sve dok se ne osigura potpuno gašenje svih žarišta i spreči mogućnost ponovnog izbijanja vatre.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Umetnik i rodoljub: Godišnjica rođenja Đure Jakšića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA