Zastrašujući snimci požara u Crnoj Gori: Vatra pretila kućama, gust dim otežavao disanje

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vatrogasci su i dalje na terenu, ali nema više toliko kritičnih tačaka, osim kraka prema Drobnićima, koji zbog nepristupačnosti terena može samo da se gasi iz aviona.

Neprospavana i teška noć za vatrogasce iz Budve i još nekoliko opština. Do jutros su gasili vatru u Reževićima, koja se pod naletom vetra sinoć proširila i u jednom trenutku se primakla kućama.

Ipak, uspeli su da je suzbiju i trenutno nema opasnosti po naseljena mesta, kazao je TV Vijesti načelnik Službe zaštite i spasavanja Budva Dragan Božović.

Kako je rekao, vatrogasci su i dalje na terenu, ali nema više toliko kritičnih tačaka, osim kraka prema Drobnićima, koji zbog nepristupačnosti terena može samo da se gasi iz aviona.

Božović je rekao da su im u gašenju požara pomagale i kolege iz Bara, Ulcinja, Tivta, Podgorice i sa Cetinja.

Na Instagram stranici Podgorički vremeplov objavljeni su snimci požara koji je besneo u Reževićima kod Petrovca na moru.

Kako se vidi na snimcima koji su objavljeni protekle noći, požar se u jednom trenutku spustio do kuća u selu preko magistrale.

"Veliki je požar. Razbuktava se. Noćas nema spavanja", rekao je sinoć za Primorski portal meštanin Reževića.

Podsetimo, požar velikih razmera u ponedeljak ujutru je smanjio vidljivost u ovom delu Crnogorskog primorja. Meštani su se žalili da se otežano diše zbog gustog dima.

Meštani Reževića rekli su juče za Primorski portal da gust dim otežava disanje i smanjuje vidljivost.

"Pepeo ulazi u kuće i sve se teže diše. Komšije su morale da povedu decu iz kuće u Reževićima kod familije", kazao je sagovornik Primorskog portala.

Direktorat za zaštitu i spašavanje ponovo je pozvao nedavno građane da poštuju preporuke nadležnih službi i organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru, da budu odgovorni prema prirodi i da zajednički sačuvamo prirodu.

(Telegraf.rs)

Video: Borba sa vatrenom stihijom: Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP gase požare u Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA