Proteklog vikenda u Crnoj Gori evidentirano 60 saobraćajnih nezgoda, dve osobe nastradale

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Saobraćajna policija je podnela 147 prekršajnih prijava, izdala 1.213 prekršajnih naloga, privremeno oduzela 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključila iz saobraćaja

Tokom proteklog vikenda na putevima u Crnoj Gori evidentirano je 60 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica smrtno stradala, osam ih je zadobilo teške telesne povrede, a 21 lice lake telesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podneli 147 prekršajnih prijava, izdali 1.213 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, preneo je portali "Vijesti".

Slobode je lišeno 45 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, navodi se u saopštenju policije.

Od tog broja, kako se dodaje, njih 35 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, pet vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i pet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 19 je lišeno slobode u Podgorici, šest u Budvi, i pet vozača u Nikšiću, kazali su iz policije.

"Takođe, u okviru redovnih kontrola učesnika u saobraćaju, policija je u Nikšiću lišila slobode vozača L.R. (49) iz Nikšića, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 2,63 g/kg, vozača D.Đ. (28), iz Nikšića zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 2,55 g/kg, i lice I.L. (25), iz Nikšića, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u organizmu (kokain, krek)", navodi se u saopštenju.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug-Odeljenja bezbednosti Herceg Novi, su realizovali regionalnu akciju "Alkohol i Motocikl" prilikom koje je kontrolisano 147 vozača, legitimisano 42 lica, od čega je 14 vozača upravljalo motociklom pod dejstvom alkohola u organizmu, izdato šest prekršajnih naloga, lišeno slobode dvoje vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola pri koncentraciji preko 1 g/kg, zatečeno u saobraćaju 15 neispravnih motociklista koji su počinili 18 prekršaja, i zatečen jedan motociklista u upravljanju vozilom bez odgovarajuće kategorije, dodaju iz policije.

Iz Uprave policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme pogodilo Kotor, ulice poplavljene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA