Majka četvoro dece priznala da je izrešetala čoveka, bio blokiran put ka Srbiji: "I kamenom sam ga gađala"

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Osumnjičena majka četvoro dece je pred tužiocem tvrdila da je pucala u Amera Jahovića zbog maltretiranja

Faket L. (42) iz Petnjice, majka četvoro dece koja je uhapšena zbog sumnje da je počinila ubistvo kod Bijelog Polja, priznala je pred tužiocem Polju da je u petak hicima iz pištolja usmrtila Rožajca Amera Jahovića (45).

Faketu L. i njenog supruga Izeta L. (55) policija je uhapsila u petak popodne zbog sumnje da su ubili Jahovića, koji je živeo u selu Bukovica, piše Dan.

"Nakon saslušanja u prisustvu branioca Gorana Pantovića, određeno im je zadržavanje u trajanju od 72 sata. Oni će u tom roku biti privedeni kod sudije za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanje Rakonjac", rekla je tužiteljka Ljubica Caković.

Kako "Dan" presnosi, Faketa L. je tokom saslušanja smireno ispričala da je počinila ubistvo i da je na to bila prinuđena postupanjem Jahovića.

"Maltretirao je i mene i čitavu moju porodicu dugo vremena, zbog čega smo ga više puta prijavljivali nadležnim državnim organima. Prijavljivali smo ga policiji u Rožajama i Beranama, pisali tužbe preko advokata i vodili sudski spor, ali sve je bilo bezuspešno. Često je zvao telefonom i pretio i slao razne fotografije. Više nisam mogla da izdržim ovo maltretiranje i torturu. Iako sam to tražila, niko od državnih organa nije želeo da pomogne. Zato sam odlučila da sama prekratim ove muke moje porodice", rekla je osumnjičena.

Ona je navodno objasnila da je Jahovića srela na seoskom putu koji od Savinog Bora vodi za Lađevce, da je izvadila pištolj i u njega ispalila nekoliko hitaca.

"I kamenom sam ga gađala i znala sam šta sam uradila. Zvala sam policiju i sve prijavila i odahnula", ispričala je Faketa L., koja sa suprugom Izetom ima četvoro dece.

Iz policije su saopštili da su u petak, nakon dojave, izašli na lice mesta i u vozilu marke "folksvagen golf" rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno telo, u tom momentu nepoznatog muškog lica, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o A.J. (45) iz Rožaja.

Kako su dodali, odmah po navedenom saznanju angažovani su celokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbednosti "Sjever", kojom prilikom se "pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mesta tako i na teritoriji okolnih opština, gde je uspostavljena blokada svih putnih pravaca, kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu".

"Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezjednosti "Sjever" je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ubistva A.J. iz Rožaja", naveli su iz policije.

Kako dodaju, u rejonu sela Savin Bor, oko 17.15 časova policajci su locirali, a zatim i uhapsili F.L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su na štetu A. J. iz Rožaja izvršili krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.

"Prilikom lišenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje – revolver 38. Special Smit Veson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog dela", navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom mestu je policija ubila Fatona Hajrizija u okolini Loznice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjan

    5. avgust 2024 | 12:45

    bravo snajka

  • Lela

    5. avgust 2024 | 13:35

    Svaka ti cast stoka divlja to zasluzuje divlja trava divlja glava sto vekovima podnistavaju zene drzi se gospodjo za svoju cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA