Potpuni obrt u istrazi: Žena priznala da je ubila ljubavnika da bi spasila muža i oca

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Njeno priznanje da je ona ta koja je povukla obarač dovelo je do promene toka istrage, oslobađajući njenog muža krivice da je direktni ubica

Faketa Ličina (42) iz Petnjice priznala je pred tužiocem u Bijelom Polju da je u petak hicima iz pištolja usmrtila Rožajca Amera Jahovića (45). Petnjička policija uhapsila je supružnike Faketu Ličinu i njenog supruga Izeta (55), osumnjičene za ubistvo Jahovića, koji je živeo u selu Bukovica, javlja Sandžak danas.

Nakon hapšenja, osumnjičeni su sprovedeni u Bijelo Polje, gde ih je u Višem državnom tužilaštvu saslušala tužiteljka Ljubica Caković.

"Nakon saslušanja u prisustvu branioca Gorana Pantovića, određeno im je zadržavanje u trajanju od 72 sata. U tom roku će biti privedeni kod sudije za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanje Rakonjac", izjavila je Caković.

Kako Dan saznaje, Faketa Ličina je tokom saslušanja smireno ispričala da je počinila ubistvo zbog dugotrajnog maltretiranja od strane Jahovića.

"Maltretirao je i mene i moju porodicu dugo vremena. Više puta smo ga prijavljivali nadležnim državnim organima, policiji u Rožajama i Beranama, te smo vodili sudske sporove, ali bezuspešno. Često je zvao telefonom, pretio i slao razne fotografije. Više nisam mogla izdržati ovo maltretiranje i torturu. Iako sam tražila pomoć, niko od državnih organa nije reagovao. Zato sam odlučila da prekratim muke svoje porodice", izjavila je Ličina.

Istraga je prvobitno sumnjala da je Amera Jahovića ubio Faketin otac zbog toga jer je hteo da zaštiti ćerku, a potom je osumnjičenje palo na Faketinog supruga Izeta. Nakon što je Faketa priznala ubistvo, otkriveno je da je Jahović bio njen ljubavnik, što je dodatno komplikovalo slučaj.

Faketa Ličina je spasila svog supruga Izeta, koji je prvobitno bio optužen za ubistvo. Njeno priznanje da je ona ta koja je povukla obarač dovelo je do promene toka istrage, oslobađajući Izeta krivice da je direktni ubica.

(Telegraf.rs)

Video: Pripadnici helikopterske jedinice MUP-a uspešno lokalizovali požar u rejonu Raške

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA