Srbin učesnik jezive tragedije u Hrvatskoj: Hodali auto-putem, ubio ih jedan auto, pregazila ih još dva

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uviđajem je utvrđeno da je do nesreće došlo kada su se dvojica muškaraca kao pešaci kretala južnom trakom auto-putu A3, iako je zabranjeno kretanje pešaka, a na njih je automobilom riječkih tablica naleteo 50-godišnji državljanin Srbije

Dva muškarca poginula su u teškoj nesreći koja se sinoć oko 23 sata dogodila na auto-putu A3 u Hrvatskoj. Policija je nakon uviđaja objavila detalje, javlja Index.hr.

Uviđajem je utvrđeno da je do nesreće došlo kada su se dvojica muškaraca kao pešaci kretala južnom trakom auto-putu A3, iako je zabranjeno kretanje pešaka, a na njih je automobilom riječkih tablica naleteo 50-godišnji državljanin Srbije, objavila je policija.

Potom su u tela dvojice muškaraca, odbačena na put, udarila dva vozila nemačkih tablica kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, nemački državljani, koja su se kretala iza putničkog automobila 50-godišnjaka, navodi se u policijskom saopštenju.

Dvojica pešaka smrtno su stradala, dok je 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u automobilu riječkih registarskih oznaka, lakše povređena, objavila je policija.

Od troje vozača izuzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi veštačenja. Tela smrtno stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru radi obdukcije i identifikacije, navodi se u saopštenju.

O svemu preduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će izvestiti nadležno državno tužilaštvo, zaključuje policija u saopštenju.

Deonica auto-puta A3 između čvorova Babina Greda i Županja bila je zatvorena za sav saobraćaj jutros do 7 sati, a do 8.05 se odvijao otežano jednom trakom.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak stravičog požara u Hrvatskoj: Turisti evakuisani a vatra stavljena pod kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Копач контејнера

    6. avgust 2024 | 10:19

    U zemljama EU nema pešaka na autoputu!!! To su samoubice!!!! Ne vidim odgovornost vozača!!!;

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA