Kuća izgorela do temlja, unutra bilo dvoje ljudi: Nevreme napravilo haos u okolini Pljevalja

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon udara u štalu koja je deo jednog porodičnog domaćinstva, došlo je do velikog požara. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasno-spasilačke ekipe.

Osim na teritoriji Kotora gde je udar groma u stenu izazvao šumski požar, grom je izazvao i pravi haos u selu Borovica kod Pljevalja. Nakon udara u štalu koja je deo jednog porodičnog domaćinstva, došlo je do velikog požara. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasno-spasilačke ekipe.

- Požar je gasilo pet vatrogasaca sa jednim vozilom, a kako je bila potrebna velika količina vode, ona je deset puta dopremena na lice mesta. Uspeli smo da lokalizujemo plamen, da spasimo donji sprat i deo uz objekat. U požaru je izgorelo 2.000 bala sena koje su se nalazile na spratu - kaže za RINU Bogdan Bojović komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja.

Osim u selu Borovica, još jedan veliki požar tokom jutarnjih sati izbio je u selu Glibaći, kada je vatrena stihija progutala kuću do temelja.

Prema nezvaničnim informacijama unutra je bilo dvoje ljudi, koje je probudio dim i koji su na vreme izašli napolje. Međutim, kako je to selo poprilično udaljeno od Pljevalja kuća je nažalost izgorela i pored intervencije vatrogasaca.

Pripadnici Službe su jutros u 9:30 časova preventivno još bili na terenu zbog velike količine žara na mestu požara, da bi sprečili da se požar eventualno prenese na obližnje objekte i voćnjak u neposrednoj blizini.

Takođe, kako je preneo PV Informer tokom nevremena koje je bilo praćeno jakom grmljavinom, na teritoriji Pljevalja stradalo je i nekoliko goveda koja su se nalazila na otvorenom prostoru.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar na Novom Beogradu: Dim kulja kod zgrade IMT-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA