Počelo suđenje Mađaru koji je samostrelom ubio suprugu: Tuzla još pamti šokantan događaj

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Razjasniće se ko je i kako optuženom naneo povrede, kaže advokat Bakir Hećimović

Nakon tromesečne istrage pred Većem Kantonalnog suda u Tuzli, saslušanjem prvih svedoka optužbe, počelo je suđenje mađarskom državljaninu Ernu Sabo-Čakiju (50) za ubistvo supruge Selme Baluković (48), javlja Avaz.

Mađar koji poseduje i srpsko državljanstvo se tereti da je od 19. februara do 21. februara 2024. godine, u tačno neutvrđeno vreme, u Tuzli, Srednja Lipnica, ulica Peje Markovića broj 15, u porodičnoj kući u vlasništvu njegove supruge Selme Baluković, upotrebom hladnog oružja luka i strele ispalio strelu u pravcu Selme Baluković.

Strela je pogodila Selmu u grudni koš, od čega je nastupila momentalna smrt žrtve. Policija je u kući zatekla i Erna koji je zbog ubodnih rana u abdomenu hitno hospitalizovan na UKC Tuzla.

S tim u vezi, svedoci su svedočili na okolnosti odnosa optuženog i oštećene, ali Sudsko veće do sada nema dokaza kako i na koji način je došlo do navedenog ubistva.

Nadzor lekara

Tuzlanski advokat Bakir Hećimović koji brani optuženog Mađara potvrdio je za Avaz da je počeo glavni pretres kao i činjenicu da se optuženi nalazi u vrlo teškom zdravstvenom stanju od povreda koje je zadobio u kritičnom događaju.

"Glavni pretres će razjasniti ko je i kako optuženom naneo povrede zbog kojih je od kritičnog događaja pod stalnim i intenzivnim lekarskim nadzorom", naveo je advokat.

Selma i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba i to objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrel.

(Telegraf.rs)

Video: Sprečena mafijiška likvidacija na Ubu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Velja

    4. avgust 2024 | 08:42

    U BiH ne postoji streljački klub koji ima veze sa tetivnim oružjem,što znači da samostrel nije nabavljen za sportsku upotrebu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA