Crnogorska policija uhapsila dve osobe osumnjičene za ubistvo u Petnjici

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Privedeni su F. L. (42) i I. L. (55), osumnjičene za ubistvo Rožajca A. J. u toj opštini, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

Policija u Petnjici uhapsila je dve osobe F. L. (42) i I. L. (55) iz ove opštine u Crnoj Gori, zbog sumnje osumnjičene za ubistvo A. J. u toj opštini, saopšteno je iz Uprave policije (UP), preneo je portal "Vijesti.me".

Kako je navedeno, Uprava policije je danas oko 15.30 obaveštena preko dežurne službe Odeljenja bezbednosti Berane, da je od strane nepoznatog lica na lokalnom put između mesta Savin bor i Pločnik, opština Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povređeno.

"Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli beživotno telo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J. (45) iz Rožaja", navodi se u saopštenju.

"Odmah po navedenom saznanju angažovani su celokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbednosti 'Sjever', kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mesta tako i na teritoriji okolnih opština gde je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu. Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbednosti 'Sever' je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ubistva A.J. iz Rožaja", dodaje se.

Iz UP su kazali da su policijski službenici u reonu sela Savin Bor oko 17.15 časova locirali, a zatim i uhapsili F. L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su na štetu A. J. iz Rožaja izvršili krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.

"Prilikom lisenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oruzje - revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog dela. Uviđaj lica mesta vrši državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju zajedno sa policijskim službenicima Regionalnog centra bezbednosti 'Sever'", piše u saopštenju.

"Preduzimajuci dalje mere i radnje u vezi ovog krivičnog dela policijski službenici su u selu Kruščica, opština Petnjica izvrsili pretres objekata koje koriste ova lice gde je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovačka puška dok je pretres na drugoj lokaciji u toku. Kriminalistička obrada lica je u toku i oni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost, dok će pronađeni i izuzeti materijalni tragovi biti predmet daljih veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu", zaključuje se.

(Telegraf.rs)

Video: Šok bomba u lice: Sukob policije i huligana na ulicama Cetinja su postali brutalni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA