Požar kod Zadra je podmetnut, uhapšen muškarac: Sve teže kod Trogira, vatra krenula prema Makarskoj

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vatrogasci iz pomoć kanadera pokušavaju da spreče požar koji se širi prema botaničkom vrtu i Kotišini

Požar koji je još u utorak uveče buknuo u Tučepi​ma kod Makarske još uvek je aktivan, kao i onaj u Vrsinama iznad Segeta kod Trogira, a vatru uz sve raspoložive vatrogasne snage na terenu gase i piloti u vazduhu, prenosi Index.

​Na terenu u Tučepima je 306 vatrogasaca sa 77 vozila sa celog područja Splitsko-dalmatinske županije, te su im u pomoć došle i kolege iz unutrašnjosti Hrvatske.

Stjepko Maršić, iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgora je otkrio kakvo je današnje stanje na požarištu između Tučepa i Makarske. Kaže da vatrogasci iz pomoć kanadera pokušavaju da spreče požar koji se širi prema botaničkom vrtu i Kotišini.

Vatra iz tog požara se proširila sve do Podgore i zahvatila Park prirode Biokovo.

Biokovo Tučep Hrvatska požar Foto: Tanjug/HINA/ Žaklina Jurić/ nr

Još je uvek aktivan i požar u Vrsinama kod Trogira koji je buknuo dan nakon onoga u Tučepima i to na otvorenom prostoru poviše Segeta​. Na intervenciji je 99 vatrogasaca s 30 vozila. Vatrogasci kažu da je opožarena površina oko 500 hektara niskog rastinja i borove šume. Problem na tom požarištu je što se događa na otvorenom prostoru koji je nepristupačan s obzirom na to da se do tamo ne može doći automobilom, niti peške.

Zadarska policija kriminalistički istražuje muškarca uhapšenog pod sumnjom da je u sredu izazvao požar na području Smokovića koji se proširio na ukupnu površinu od 1.000 hektara.

Zadarska policija sprovodi istraživanje na požarištu na predelu Smokovića, gde je juče lokalizovan požar koji se danima širio.

Sumnja se da je do požara došlo na otvorenom području, između Donje Murvice te južnog dela Smokovića.

Tamo je osumnjičeni "delovanjem toplinske energije otvorenog plamena ili delova gorive materije" izazvao požar koji se proširio na ukupnu površinu od oko 1.000 hektara, pišu iz policije.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić: Kina spremna da preuzme ulogu jednog od svetskih lidera u oblasti bezbednosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA