Roditelji zaboravili devojčicu (11), vratili se posle par sati po nju: Malena ih čekala pored puta u Hrvatskoj

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Oni su mislili da je devojčica sela u neko drugo vozilo, a kada su shvatili da je nema zaključili su da je verovatno u Rašćanima

Na auto-putu A1 u Hrvatskoj, na prostoru za parking i odmaranje Rašćane, strani turisti zaboravili su svoju ćerkicu.

Policijski službenici su primili prijavu od zaposlenog na benzinskoj pumpi da na telefonskoj vezi ima ženu koja tvrdi da su zaboravili dete, stranu državljanku, na odmaralištu.

Majka je uplašenim glasom rekla da putuju sa nekoliko vozila, da se nalaze na području Zadra i da su primetili da se u vozilima nalazi 11-godišnjakinja. Odmah je dodala da su poslednji put stali u Rašćanima.

Oni su mislili da je devojčica sela u neko drugo vozilo, a kada su shvatili da je nema zaključili su da je verovatno u Rašćanima, piše Index.

Policijski službenici su obavili razgovor sa majkom, tražili fotografije devojčice, pregledali video-nadzor i sve prostorije na pumpi. Onda su napolju, ispred objekta, pronašli devojčicu koja odgovara opisu.

Policijski službenici su prišli devojčici, predstavili se i ponudili joj pomoć, ali su shvatili da ne priča strani jezik.

U razgovor se uključila jedna strana državljanka, koja je pomogla prevodeći razgovor policajca i devojčice.

Devojčica je bila nepovređena, ali jako uplašena. Rekla je da joj je mobilni ostao u kolima, da nije mogla da nikoga pozove. Uplakana je izašla na spoljašnji deo odmarališta, gde su je policajci pronašli.

Službenici su uspeli da smire devojčicu i objasnili joj da su u kontaktu sa porodicom koja će uskoro stići na odredište.

Uplašeni roditelji su stigli nekoliko sati kasnije, dok je devojčica sve vreme bila sa policijom. Zahvalili su se policajcima na uloženom trudu i pomoći, kao i na brigi o devojčici.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak požara koji bukti u Hrvatskoj: Vatrogasci ipak uspeli da ga stave pod kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA