Požari u Dalmaciji ušli u četvrti dan, pomoć još uvek stiže: "Situacija se pogoršala, gašenje je otežano"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Komandir operativnog područja Trogir Marin Buble je kazao da se u Vrsima kod Trogira vatra sinoć proširila na tri fronta, te da je na terenu oko 150 vatrogasaca

Borba s požarom u Tučepima ušla je u četvrti dan, vatra je do sada progutala više od hiljadu hektara šume trave i makije, a vatrogasci strahuju od novog vetra.

Gori i kod Trogira, u Vrsima, gde se situacija malo pogoršala, ali i kod Skradina gde je požar pod kontrolom.

"Noćas je na terenu bilo 130 vatrogasaca koji rade u smenama. Situacija je više manje pod kontrolom, otvoren je Nacionalni park Krka. Požarište se i dalje obezbeđuje", rekao je komandir JVP Šibenik Volimir Milošević za zagrebačku N1 tv.

Komandir operativnog područja Trogir Marin Buble je kazao da se u Vrsima kod Trogira vatra sinoć proširila na tri fronta, te da je na terenu oko 150 vatrogasaca.

"Situacija se pogoršala, gašenje je otežano zbog nepristupačnog terena", rekao je Buble.

​Na terenu u Tučepima je 306 vatrogasaca sa 77 vozila sa celog područja Splitsko-dalmatinske županije, a u pomoć su im pristigle i kolege iz unutrašnjosti Hrvatske.

Vatra iz tog požara se proširila sve do Podgore i zahvatila Park prirode Biokovo koji je do daljnjeg zatvoren. Gori stoletna šuma autohtonog dalmatinskog crnog bora. U jednom trenutku evakuisano je i nekoliko stanovnika iz dela gde se nalaze kuće s bazenima, dok ostali nisu želeli napustiti svoje domove.

Požar je nehajno izazvao lokalni pčelar protiv kojeg je policija podnela krivičnu prijavu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jezivi snimak požara koji bukti u Hrvatskoj: Vatrogasci ipak uspeli da ga stave pod kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA