Predsednica Severne Makedonije donela odluku o pomilovanju pet zatvorenika povodom Ilindena

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Reč je o prvoj odluci o pomilovanju šefice države od stupanja na tu dužnost, a odluka Gordane Siljanovske Davkove biće objavljena u Službenom glasniku

Pred sutrašni veliki praznik Ilinden, koji Severna Makedonija obeležava kao Dan Republike, predsednica Gordana Siljanovska Davkova donela je odluku o pomilovanju pet osoba, od kojih su tri pomilovane skraćenjem zatvorske kazne za po dva meseca.

Reč je o prvoj odluci o pomilovanju makedonske predsednice od stupanja na tu dužnost, a odluka Siljanovske Davkove biće objavljena u Službenom glasniku.

Odlukom o pomilovanju predsednice RSM osuđena lica se u potpunosti oslobađaju od izdržavanja neizdržanog dela kazne zatvora.

Pomilovani su: Andrej Metodije Mojsoski iz sela Selo Miran, Latif Ismani iz sela Slatino, dok su deliično pomilovani, odnosno za po dva meseca skraćene kazne su skraćene trima osobama: Blaže Vladimir Stojanov iz Štipa, Vančo Delče Kržovski iz Pehčeva i Nenad Duško Magdelinić iz Štipa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tradicionalni vašar na Tresijama 02. avgust

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA