Dve žene u Kninu se napile i pravile haos, policija morala da reaguje: Protiv jedne je upotrebljena sila

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policija navodi da su one uprkos upozorenjima i naredbama policajaca nastavile s nepriličnim ponašanjem, vređajući i omalovažavajući policajce

U Kninu se dogodio incident zbog kojeg je 33-godišnjakinju policija prijavila za krivično delo prisile prema službenoj osobi, javlja Index.hr.

Sve se dogodilo 29. jula oko 19.50 u jednom ugostiteljskom objektu.

Policija je primila dojavu o narušavanju javnog reda i mira, te su na terasi objekta zatekli dve žene, od 33 i 50 godina, koje su vikale i galamile, što je prekršaj prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija navodi da su one uprkos upozorenjima i naredbama policajaca nastavile s nepriličnim ponašanjem, vređajući i omalovažavajući policajce.

Situacija je eskalirala kada je 33-godišnjakinja počela rukama i nogama da zamahuje prema policajcu koji je pokušavao da uspostavi red, što je okarakterisano kao sprečavanje policijskog službenika u obavljanju službene radnje. Policija je morala da upotrebi sredstva prisile da bi je savladala i privela, kažu iz PU šibensko-kninske.

Utvrđeno je da je 33-godišnjakinja imala 1,47 promila alkohola u krvi, dok je njena 50-godišnja pratiteljica imala 0,51 promil.

Obe žene su privedene u policijsku stanicu na daljnju obradu. Protiv 33-godišnjakinje je podneta krivična prijava za prisilu prema službenoj osobi, te je privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Protiv 50-godišnjakinje je podnet optužni predlog zbog prekršaja i privedena je na Prekršajno odeljenje Opštinskog suda u Šibeniku.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda redovna letačka obuka u dnevnom i noćnom letenju Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA