U Sarajevu osvanuli plakati sa simbolima bivše SFRJ i porukom: "Još ima Jugoslovena"

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Iz pokreta su pozvali sve Jugoslovene Bosne i Hercegovine da stanu uz sunarodnike okupljene oko ovog Pokreta u Crnoj Gori, Srbiji i Severnoj Makedoniji

U Sarajevu su jutros osvanuli plakati sa simbolima bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i porukom da još uvek ima Jugoslovena, a ideju je osmislio sarajevski ogranak Narodnog pokreta "Jugosloveni".

"Mi, Jugosloveni Sarajeva, dugo smo bili zavedeni raznim lažnim jugoslovenskim organizacijama i pokretima koji su održavali sećanje na našu Jugoslaviju dok su iza kulisa dodatno radili na raspirivanju međunacionalne i međuverske mržnje koja je koštala života našu domovinu", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Tražili smo ozbiljnu organizaciju koja se bavi jugoslovenstvom i nasleđem SFRJ čiji rad tehnički i organizaciono prevazilazi društvene mreže", navodi se u saopštenju".

Ističu da su u Narodnom pokretu "Jugosloveni" pronašli istinsku klicu jugoslovenstva "oko koje smo se nekad okupljali i koju nam je Tito ostavio da negujemo".

Ono što ovaj Pokret izdvaja od svih drugih organizacija jeste da se jedini bavi jugoslovenstvom, a ne pukom održavanjem sećanja na "neka lepša vremena" i koji se, kako ističu, iskristalisao kao čuvar i baštinik svih tekovina koje sobom nosi jugoslovenstvo.

Pozvali su sve Jugoslovene Bosne i Hercegovine da stanu uz sunarodnike okupljene oko ovog Pokreta u Crnoj Gori, Srbiji i Severnoj Makedoniji.

"Različitosti koje su postojale u socijalističkoj Jugoslaviji su bile njeno najveće blago; najveće kulturološko i civilizacijsko postignuće naše zajedničke zemlje, kakvo nije do sada uspela da dostigne ni jedna zemlja na ovom svetu, bez obzira na njen stepen kulturološkog, civilizacijskog i tehnološkog razvoja", poručili su.

Napomenuli su da je Bosna i Hercegovina nekada disala jugoslovenstvo.

"Dišimo ga i mi, danas", zaključili su iz Narodnog pokreta "Jugosloveni".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na ovoj ulcinjskoj plaži se svaki dan u 18 časova intonira himna Jugoslavije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nostalgija

    31. jul 2024 | 17:09

    Svi rodjeni u Jugoslaviji su jugosloveni !!! Molim lepo !

  • Rile

    31. jul 2024 | 16:22

    Bravo za Sarajlije. Bilo je već vreme da se nešto pokrene. Ne u smislu nove države već ideje da ljudi mogu i trebaju ovde da zive normalno. Da se 99% energije trošiti na razvoj, a ne na nepotrebne svadje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA