Anita traga za svojom papigom Điđi, nudi i nagradu: "To je uspomena na pokojnog tatu, još je nismo našli"

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Hteo je mami da sleti na glavu, a ona je otvarala tad prozor i on je slučajno izleteo i izgubio se, objasnila je Anita kako je Điđi nestao

Papiga Điđi je pre nešto više od nedelju dana odletela iz doma svoje vlasnice Anite Tafre, i od tad je Anita neprekidno traži. Papiga je odletela iz doma u Bušićevoj ulici na Sućidru, a vlasnica nudi 500 evra onima koji joj pomognu da Điđi vrati kući.

Anita je za ovu pticu veoma vezana, jer je ona uspomena na pokojnog oca.

"Od rođenja, još otkad sam bila beba imam slike u krevetiću s plavom papigom koji se zvao Kalimero. Od mog rođenja, pokojni tata je uvek imao papige, tigrice, i moji prvi koraci bili su s papigom na ramenu. Prethodna papigica je preminula nakon osam godina i tata je bio jako tužan, pa je rekao da nikad više neće imati papigicu. Nakon četiri meseca rekao mi je: 'Dušo, meni je dosadno, možeš li mi uzeti papigicu da imam s kim da pričam", rekla je Anita ranije za 24sata.

Tada je krenula u potragu za papigom koja će biti dostojna zamena i više od sata je tragala po Splitu, sve dok nije odabrala upravo Điđi.

"Gledala sam je, bila je najluđa u kavezu, zasmejavala me i ja sam čoveku nakon sat i po vremena rekla: 'Dajte mi ovu' i donela sam je kući", rekla je Anita i dodala da je Điđi kod njih već punih deset godina.

"Najdugovječnija papiga do sada, uvek vesela, uvek u formi, uvek puna života, nikad se razbolela nije, predivna je", kaže Anita.

Điđi je posebna po tome i što uzme da se predstavi. Anita je rekla da njena papiga zna oko desetak reči, a najčešće govori 'di si', 'dođi', 'ja sam Điđi'.

"Njena posebnost je u tome da dolazi, kao mali psić. Kad bi mene čula na vratima to je veselje, na rame, na glavu. Ona je bila zatvorena samo kad se jede i kad se spava", rekla je Anita i otkrila kako je došlo do toga da im Điđi odleti.

"Bilo je to u nedelju predveče, hteo je mami da sleti na glavu, a ona je otvarala tad prozor i on je slučajno izleteo i izgubio se", kaže Anita.

Od tada Anita neprekidno traga za Điđi. Obilazila je ulica, dozivala Điđi, kačila postove na Fejsbuku, pa čak i plakate po gradu.

Anita je za Telegraf rekla da neće stati dok Điđi ne bude pronađena.

"Prevrnuću ceo Split, ali neću stati dok moju papigu ne nađem", kaže Anita.

Ranije je pomenula i da je spremna da plati pozamašnu sumu onom ko pomogne da se Điđi vrati kući.

"Znam da pare nisu vredne toga, nisu vredne ni suza moje majke i mene i samo se nadam ako ju je neko pronašao da će biti dobre duše, da je vrati. Ona je deo porodice, deo nas. Ovo mi najteže pada jer kad nam ugine kućni ljubimac tuguješ ali se moraš pomiriti s tim, ovako ne mogu, ne znam gde je, je li živa, mislim da je u svemu tome najgore to neznanje. Da mi je barem znati gde je, bilo bi sve lakše. Lutam gradom, ne gubim nadu niti ću jer ja nju moram pronaći", kaže Anita.

(Telegraf.rs)

Video: Ljubav jednog osamnaestogodišnjaka prema pticama: Darko ima preko 120 papagaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zaljubljenik papagaja

    31. jul 2024 | 14:15

    pronadzimo papagaja znam sta znaci biti zaljubljenik papagaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA