Poznato šta će biti sa Albankom koja je BMW-om ubila Katarinu i Stjepana Đerleka iz Gradaca

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

U saobraćajno nesreći 9. aprila 2024. godine na predelu Ratac između Dubrovnika i Slanog, koju je izazvala albanska državljanka Klevisa Jmeri (29), živote su izgubili brat i sestra Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek. Jmeri je uhvaćena odmah po puštanju iz dubrovačke bolnice i određen joj je jednomesečni pritvor, koji joj je u međuvremenu produžen

Klevisa Jmeri, državljanka Albanije koja je osumnjičena da je u aprilu izazvala saobraćajnu nesreću kojoj su poginuli brat i sestra Đerlek, ostaje u istražnom zatvoru, odlučio je Županijski sud u Dubrovniku.

Portparol Opštinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković rekao je kako je Županijski sud u Dubrovniku delimično preinačio rešenje prvostepenog suda.

"Rešenje je preinačeno, ukidaju se kaucija i mere opreza, a rešenje a potvrđuje se istražni zatvor za okrivljenu. Rešenje je sad pravomoćno te će sud svaka dva meseca preispitivati, odnosno produžavati istražni zatvor. Sada u postupku sledi potvrđivanje optužnice, koje je zakazano za nekoliko dana. Kad bude potvrđena, predmet se dostavlja raspravnom sudu. Budući da je reč o pritvorskom predmetu, prvo ročište će biti hitno zakazano i sudiće se po hitnom postupku", izjavio je Bošković.

U saobraćajno nesreći 9. aprila 2024. godine na predelu Ratac između Dubrovnika i Slanog, koju je izazvala albanska državljanka Klevisa Jmeri (29), živote su izgubili brat i sestra Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek. Jmeri je uhvaćena odmah po puštanju iz dubrovačke bolnice i određen joj je jednomesečni pritvor, koji joj je u međuvremenu produžen, piše Index.

Opštinsko državno tužilaštvo (ODO) u Dubrovniku je 9. maja protiv Jmeri podiglo optužnicu zbog učinjenog krivičnog dela protiv sigurnosti u saobraćaju odnosno izazivanja saobraćajne nesreće. U optužnici je predloženo produžetak istražnog zatvora zbog opasnosti od bega i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Klevisa Ymeri Foto: Društvene mreže

Veće Opštinskog suda u Dubrovniku je 10. jula Klarisi produžio istražni zatvor, zbog opasnosti od bega, i odredio kauciju u iznosu od 70.000 evra i naložio mere opreza. Nije prihvaćen predlog da se istražni zatvor produži zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela zbog čega je dva dana kasnije uložena žalba.

Zbog mogućnosti puštanja na slobodu uz jamčevinu pred dubrovačkim sudom je 20. srpnja održan prosvjed. Okupilo se stotinjak članova šire obitelji, prijatelja i sugrađana iz doline Neretve i Dubrovnika, noseći brojne transparente i majice sa slikom poginulih Stjepana i Katarine. Obitelj je pokrenula i peticiju na internetu kojom traži "Pravdu za Katu i Stipu".

Klevisa Ymeri Foto: Društvene mreže

Županijski sud u Dubrovniku trebao je 23. jula odlučiti o pravomoćnosti odluke Opštinskog suda, ali je zbog bitnih povreda krivičnog postupka predmet vratio na ponovljeni postupak.

Opštinski sud u Dubrovniku je 24. jula ponovno doneo odluku kojom se otvara mogućnost puštanja na slobodu uz kauciju i mere opreza, a u utorak je, pre odluke Županijskog suda, održan drugi protest porodice i prijatelja poginulih.

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    31. jul 2024 | 11:53

    Sad jedno 30-40 godina robije i tako prodje zivot.. Sve ispod toga nije kazna. Dva mlada zivota oduzela🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA