Veliki požar kod Makarske proširio se i na Biokovo: Vatrena linija dugačka 4 kilometra, čuju se detonacije

 
K. P.
K. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cele Rivijere

Požar koji je kasno sinoć izbio u Gornjim Tučepima kod Makarske u Hrvatskoj proširio se i na Park prirode Biokovo i zahvatio obližnji ranč.

Kako prenosi zagrebački Indeks, vatrena linija dugačka je četiri kilometra a čuju se i detonacije, pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili oružje u kućama.

Jedan od meštana rekao je da je izgoreo predeo na kojem se nalazi zip line, celi deo ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale, izišli su napolje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cele Rivijere.

Navodi se da gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta, brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj dok je put Makarska-Vrgorac zatvorena, a u toku jutra se očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji sem nošen jakim vetrom brzo širio, zamalo je stradao predsednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

"Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta", ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Turisti na šetalištu u oblaku dima, vatrena stihija zahvatila šumu: Požar u Sutomoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blenta

    31. jul 2024 | 07:59

    Greota, ono je raj na zemlji... Prosto ne sme da izgori.

  • JS

    31. jul 2024 | 13:06

    Sećam se strašnog požara osamdesetIh, gore stari Gornji Tučepi, vatra zahvatila Biokovo. Par momaka je poletelo pre požara sa vrha. Odozdo kao ptice lete i odjednom oganj. Za neverovati, kako toplota te vatre,ne dozvoljava momcima da brzo pobegnu. Svuda je vrelo, mi iz vode posmatramo borbe ljudi sa plamenom stihijom. Organizacija u sekundi. Domaćini, muškarci sposobni za gašenje svih dobi, u gašenje, deca, žena i starci stop. Brinite o kućama. Sati koji su izgledali k'o godine, su se najzad predveče završili. Momci letači su se izvukli, naši neki, sledećih dana se nastavili avanturu, oporavljeni. Kada je bilo sigurno da je sve gotovo i bezbedno, posle par dana je upriličena zabava u Hotelu Jadran. Sada su ga doterali, doveli u stanje kao iz snova vidim. Madam se da u ovom požaru niko nije stradao i da će ga brzo ugasiti i dogasiti. Da su sve kuće na broju, ukućani i gosti.

  • Zlaja

    31. jul 2024 | 08:46

    Pa sta. Oteto - prokleto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA