Australijanac otišao na putovanje života, pa u Mostaru ostao paralizovan: Objavljen apel za pomoć

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Putovanje života jednog Australijanca završeno je na užasan način nakon što je skok s čuvenog mosta u Mostaru u Bosni i Hercegovini ostavio 29-godišnjeg Džordana Tiobalda u intenzivnoj nezi s povredom kičme koja će mu promeniti život, piše news.com.au.

Džordan Tiobald je bio u jugoistočnoj Evropi sa svojom partnerkom Lorom Mahoni na odmoru za koji je rekla da su štedeli godinama.

"Prilikom doskoka u vodu, polomio je T12 pršljen, što je dovelo do paralize donjeg dela tela", napisala je ona na GoFundMe stranici, prikupljajući sredstva za povratak Džordana kući u Melburn.

Rekla je da je već prošao kroz složene operacije i da se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

"Put pred nama je dug i izazovan, ali već postoje pozitivni znakovi — nakon operacija je uspeo da pomera prste na nogama i da stoji uz tuđu pomoć na nekoliko sekundi", dodala je.

"Ovi mali, ali značajni znaci napretka daju nam nadu."

Mahoni je rekla da je emocionalno i finansijsko opterećenje njegovog oporavka ogromno, objašnjavajući da u ovoj fazi nisu sigurni šta, ako išta, njihovo putno osiguranje pokriva.

Procenila je troškove medicinske nege i repatrijacije u Australiju na više od 100.000 dolara.

Visina skoka s Mostarskog mosta, poznatog i kao Stari most, može varirati u zavisnosti od doba godine, ali je otprilike 24 metra, navodi taj portal, dodajući da je prema Lonely Planetu jedini način na koji turisti smeju da skaču jeste kroz obuku sa lokalnim Mostarskim ronilačkim klubom.

Međutim, navodi i da lokalci skaču s mosta već više od 450 godina.

Skok se smatra toliko smelim da je prošle godine po osmi put bio domaćin Red Bull Cliff Diving World Series.

Mahoni je opisala Džordana kao osobu "avanturističkog duha" koji voli sportove poput surfovanja i snoubordinga.

"Njegova zarazna energija i brižna priroda privlače ljude k njemu, a poznat je po svojoj ljubaznosti, velikodušnosti i nepokolebljivoj podršci drugima", rekla je.

"Džordan je uvek spreman da pruži ruku pomoći, podeli smeh i ulepša nekome dan svojim pozitivnim pogledom na život", zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Zavrteće vam se u glavi: Pogledajte najteži skok s mosta u Mostaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA