Načelnik Tučepa jedva spasao život: "Auto je izgoreo u par minuta, iskočio sam u poslednji čas, u šoku sam"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču..."

Požar koji je u večernjim satima buknuo u Gornjim Tučepima, predeo Čovići i Podstup, širi se munjevitom brzinom tako da su i stanovnici makarske Volicije u pripravnosti za evakuaciju kao i Tučepljani, javlja Slobodna Dalmacija.

Bura duva na udare što otežava gašenje, a magistrala prema Tučepima, odnosno Dubrovniku, zatvorena je za saobraćaj, blokirani su svi prolazi, a vatrenu stihiju gase sve raspoložive vatrogasne snage s područja Makarske rivijere i Splitsko-dalmatinske županije.

Situacija je grozna pa su u pripravnosti i svi Tučepljani jer se vatra spušta prema mestu, a život je jedva spasio tučepski načelnik Ante Čobrnić, koji je u poslednji tren iskočio iz gorućeg automobila.

"Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundu mi se razbuktala pred očima, pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a koji je izgoreo za nekoliko minuta. Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu sam ostao zarobljen u vatrenom obruču. Sada sam u Tučepima i ne mičem se nigde jer ovo što sam proživio je stvarno bilo katastrofa i u šoku sam", rekao je Čobrnić za Slobodnu Dalmaciju.

(Telegraf.rs)

Video: Turisti na šetalištu u oblaku dima, vatrena stihija zahvatila šumu: Požar u Sutomoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA