U Baru uhapšen Srbin po međunarodnoj poternici: Oštetio Slovačku za 15 miliona evra tokom pandemije korone

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

On se potražuje na međunarodnom nivou od strane Specijalnog krivičnog suda u Pezinoku

U zajedničkoj i koordinisanoj akciji službenika Sektora za borbu protiv kriminala - NCB Interpol-a Podgorica i službenika Odeljenja bezbednosti Bar na teritoriji opštine Bar, po međunarodnoj poternici NCB Interpol-a Bratislava lišen je slobode J.P. (37) iz Republike Srbije, saopštila je Uprava policije MUP Crne Gore.

On se potražuje na međunarodnom nivou od strane Specijalnog krivičnog suda u Pezinoku, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje, vođenje i pružanje podrške kriminalnoj grupi, prevara u vezi subvencija; legalizacija sredstava stečenih kriminalom; falsifikovanje i prevare, i to tako što je tokom epidemije kovid virusa naneo finansijsku štetu nadležnim organima u Slovačkoj u ukupnom iznosu većem od 15 miliona evra, sprovodeći svoje kriminalne aktivnosti u delu uzimanja nezakonitih subvencija tokom trajanja kovid pandemije, navodi se u saopštenju.

(Telegraf,rs)

Video: Ekskluzivno: Divac sa ćerkom i zetom uživa u luksuznom kompleksu! Leto provode na hit destinaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA