≫ 

Svratili u restoran u Jablanici, naručili pečenje i raznog ića i pića, pa pobegli ne plativši račun

 ≫ 

Porodica je naručila i pojela kilogram i po jagnjećeg pečenja, porciju krompira, birjani piletinu, mešanu salatu, sladoled, kafu, baklavu, koktele...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Mk
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Alobre

    01. avgust 2024 | 13:34

    Moj pok. tetak iz nekadasnje Juge ovako mi je govorio: "1952-ge mogao sam od svoje plate da kupim tacno 152 kilograma jagnjeceg pecenja na Bascarsiji". Posto je kod ovog u Jablanici kg pecenja 100 maraka (da zaokruzimo), to znaci da je moj tetak 1952-ge imao platu od 152 x 100 = 15,200 maraka (mereno danasnjim "jagnjecim" markama)?! Alo bre?! On naravno nije imao platu 15,200 maraka nego najverovatnije 150 maraka. Ali je cena pecenja bila prilagodjena kupovnoj moci.

  • Alobre

    01. avgust 2024 | 13:12

    Evo u Kanadi, celo leto ima program Superukusno. Najpoznatiji restorani, ima i svetski poznatih kuvara, nude 3-kurs ruckove i vecere za 25 (rucak) do 30 (vecera) dolara. Znaci tuto kompleto. To je za porodicu od cetvoro 100 dolara iliti 100eur a to je oko 200 maraka. A moja plata prosli mesec bila je 16000 dolara. Dobro, ne radi se svake godine, pa neka je ta plata 8000 dolara, uproseceno. Znaci ja placam u vrhunskom Mishelin star resoranu (a ne u birtiji tipa Jablanica) 3-kurs rucak za istu cenu kao u birtiji u Jablanici a gde je prosecna cena tih istih 200 maraka (naspramo moji 20000 maraka plate iliti 10000 maraka tipicno?! Neko dobro pljacka ljude na Balkanu. Bez obzira jesi li u Jablanici ili Beogradu, deru te do gole koze.

  • Alobre

    01. avgust 2024 | 13:04

    Kako moze rucak biti 217 maraka, ej?! Pa tolika je prosecna plata u Bosni, alo? Ja koji radim za dobru platu u Kanadi 30god to ne mogu da platim. Verovatno su odlucili da ne plate tek kad je stigao racun. Ja licno bih ocekivao racum od ne vise od 50 maraka. Jer da je i od zlata jagnje, ne moze da kosta 217, nema teorije. Idi begaj i ti i tvojih 217 maraka kilo i po pecenja. Ovde se radi o reciprocitetu: ti mene zavrnes, ja tebe zavrnem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA