Cvijanović: Dok ne privedu pravdi napadače na Vučića, BiH nema prava da prigovara

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Kad kamenuje državnike, kao što su to učinili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a i ne potrude se da pravdi privedu počinioce, onda definitivno BiH nema bilo kome šta da prigovara", navela je Cvijanović

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da sve vatre koje se raspaljuju u regionu dolaze od bošnjačke politike i potpuno je nebitno ko je od njih na vlasti.

Na pitanje Srne da prokomentariše pismo koje je Elmedin Konaković uputio potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću u kojem je poručio da Srbija, kako kaže, ne može držati pridike BiH, Cvijanović je odgovorila da BiH ne može držati pridike i deliti lekcije unaokolo, ali to uporno radi.

"Kad kamenuje državnike, kao što su to učinili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a i ne potrude se da pravdi privedu počinioce, onda definitivno BiH nema bilo kome šta da prigovara", navela je Cvijanović.

Poručila je da ne dokazuje država svoju snagu tračanjem drugih po međunarodnim forumima i nastojanjem pojedinaca da podižu svoj malecki rejting napadom na dokazano snažne, već nastojanjem da uspostave autonomnost svojih institucija.

"Bošnjački političari su svoje institucije davno obezvredili, pa time i državu koja nije samo njihova, što oni nikako ne žele da prihvate, a što je činjenica i realnost, jer je BiH sastavljena od dva ravnopravna entiteta u kojoj žive tri konstitutivna naroda - Srbi, Hrvati i Bošnjaci i ostali", zaključila je Cvijanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dodik: "Mislim da je sa odlukom Generalne skupštine UN potpisan kraj BiH"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA