Dodik: Ne može se poništiti činjenica da je u Jasenovcu počinjen genocid

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Dodik reagovao povodom izvinjenja grupe crnogorskih intelektualaca Hrvatskoj zbog toga što je Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju o Jasenovcu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da bez obzira na sve, niko ne može poništiti Jasenovac i činjenicu da je tamo počinjen genocid.

"Ako je išta ispravno reći o Jasenovcu i ako išta asocira na reč genocid, onda je to Jasenovac", rekao je Dodik povodom izvinjenja grupe crnogorskih intelektualaca Hrvatskoj zbog toga što je Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju o Jasenovcu.

Dodik je istakao da se Jasenovac ne može uporediti ni sa čim drugim po zločinu koji se tu dogodio i po načinu na koji su u tom logoru ubijani Srni, niti po trajanju zločina, prenosi Srna.

KOZARA BITKA GODIŠNJICA Foto: Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

"Zločin je tamo trajao četiri godine i nisu prestajali ni kada je Nemačka kapitulirala, nastavili su (ustaše) da kolju i ubijaju Srbe u tom lorogu", ukazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, upoređivati Jasenovac i Srebrenicu zaista nije ni politički ni istorijski ni činjenično ispravno i to nema nikakvog smisla, preneo je ATV.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Polaganje cveta stradalnicima u Jasenovcu zovu orgijanjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuuuk

    29. jul 2024 | 07:05

    Ako Dodik kaže i predsednik Srbije i vlada Srbije da je u Jasenovcu i na celoj teritoriji NDH počinjen genocid zašto niko u skupštini nije prihvatio to i glasao za rezoluciju o počinjenom genocidu već 3.puta ne uspeva glasanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA