Otac najmlađe žrtve višestrukog ubice iz Daruvara došao na mesto masakra: "Moj sin bi bio živ da je..."

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Policija se u petak osvrnula na kritike u vezi sa postupanjem prema Pahokiju 20. juna, kada se dogodio incident s Damirom Kusom

Crna zastava visi preko kapije na Domu za stare i nemoćne "Vianey" u Daruvaru, ispod nje gore tridesetak lampiona, a položeno je  i nekoliko buketa. Na ogradi su umrlice tri od šest žrtava ubilačkog pohoda penzionisanog vojnog policajca Krešimira Pahokija - Bosiljke Njegomir, Damira Fijale i Zdenke Leder.

Muškarac krupnije građe prilazi i pritiska dugme zvona desno na zidu u petak u 10.45 sati. Dok čeka da mu neko otvori, gleda u srednju umrlicu, jedinu plave boje. Oči su mu se napunile suzama, brada mu se trese. Otac preminulog Damira, Slavko Fijala, u četvrtak je sahranio sina, a dan kasnije je došao po stvari na njegovo radno mesto. Vrata mu je otvorila Marija Ivandekić, ćerka vlasnice Doma, Ane Ivandekić.

Marija je izuzetna osoba. Ima teško povređenog verenika Svena, majku koja je teško pogođena i još uvek se nije oporavila od šoka koji je doživela u ponedeljak ujutru, ima i teško bolesnog oca, ali ima nadljudsku snagu da se brine o ostalim štićenicima doma koji su prebačeni u Veteranski centar i da pruži utehu porodicama stradalih.

Na ispraćaju je čvrsto zagrlila ovog slomljenog čoveka, a on je nju. Ćutke su se rastali, ona je otišla u Dom, on se okrenuo prema automobilu noseći u rukama najlonsku kesicu.

"Nisam u stanju ni za šta, slomilo me je. Živeo je sa mnom i suprugom, bio je predivna osoba. Sada je u grobu. Da je gospođa sutkinja zatvorila ovog čoveka nakon što je napravio onaj incident, moj sin bi sada bio živ. Od supruge, sestra je umrla sa 23 godine, bilo je teško, ali je bila bolesna. Ovo je drugačije. Njega sam dovezao na posao. Dve nedelje pre toga je bio na godišnjem odmoru. Dovezao sam ga u 7, a za dva sata su mi ga ubili",  kaže gospodin Slavko za Jutarnji.hr.

Damir je preminuo u svojoj 37. godini, sahranjen je dan ranije na Gradskom groblju Daruvar, a osim ovog Slavka, ispratila ga je majka Zdenka, te brat Ivan s porodicom, kao i rodbina, prijatelji i brojni građani.

Policija se u petak osvrnula na kritike u vezi sa postupanjem prema Pahokiju 20. juna, kada se dogodio incident s Damirom Kusom. Tvrde da nema dokaza da je Pahoki tada koristio pištolj niti da je Kusu gurao u usta, kako je pisano, i da sistem nije napravio grešku.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je veteranski cenatar gde su prevezeni ranjeni posle krvavog pira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA