Odloženo prvo suđenje za ubistvo male Vanje i Panča: Ima veze sa glavnoosumnjičenim Palčom, ovo je razlog

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veće će, u skladu sa odbranom, zakazati novi datum početka glavnog pretresa o čemu će stranke i javnost biti blagovremeno obavešteni", kažu u Osnovnom krivičnom sudu Skoplje

Ljupče Palevski Palčo trebalo je da se pojavi krajem meseca na Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju kao glavnoosumnjičeni za dvostruko ubistvo maloletne Vanje Gorčevske i Velešana Panča Žežovskog, ali je to odloženo, javlja Skopje1.

U Skoplju je odložen početak suđenja osumnjičenom Ljupču Palevskom za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog, koje je trebalo da bude održano 30. jula.

Sud je, naime, prihvatio predlog o spajanju dva postuupka pa će na narednom ročistu u sudnici osim Palevskog sedeti i četvorica saizvršilaca optuženih za dvostruko ubistvo.

"S obzirom na to da je istraga protiv osumnjičenog Ljupča Palevskog Palča okončana i po obaveštenju o završenom istražnom postupku biće sastavljen i podnet optužni predlog koji se odnosi na isti krivično-pravni događaj za koji je predmet K.br. 1339/24 protiv još četvorice okrivljenih, a takođe se radi o istim dokazima, iz Skopskog javnog tužilaštva, prema čl. 28 Zakonika o parničnom postupku, podneće se i predlog za spajanje dva postupka", navodi se iz tužilaštva.

Uzimajući u obzir pristigli predlog tužilaštva, a radi ekonomičnosti i efikasnosti postupka, sud je ukinuo naredbe za postupanje okrivljenima kojima se izdržava mera pritvora i mera kućnog pritvora i suđenje.

"Veće će, u skladu sa odbranom, zakazati novi datum početka glavnog pretresa o čemu će stranke i javnost biti blagovremeno obavešteni", kažu u Osnovnom krivičnom sudu Skoplje.

Osnovni krivični sud u Skoplju je saopštio da će novi datum biti određen naknadno o čemu će stranke blagovremeno biti obaveštene, preneli su skopski mediji.

(Telegraf.rs)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA