Crnogorska "persona non grata" nakon odluke Hrvatske: "Ubiće me žena! Propade rezervacija za Rovinj"

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Na crnoj listi su našli predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, zastupnik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević i potpredsednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić

Nakon odluke Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske da trojicu crnogorskih političara proglase nepoželjnima u zemlji, stižu prve reakcije iz Crne Gore.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević na društvenoj platformi X objavio je fotografiju uz tekst:

"Znači, moj djed Milan po kome nosim ime, uzalud je poginuo na Đurđevdan 1945. godine, oslobađajući Karlovac od ustaša i nacista. Izgleda da su oni pobijedili, a mi izgubili. P.S. ubit će me žena, propade nam rezervacija za Rovinj", napisao je Knežević.

Na odluku se požalio i tamošnji potpredsednik Vlade Aleksa Bečić, koji je takođe na listi nepoželjnih u Hrvatskoj.

"Nisam se bavio Hrvatskom u svojim javnim nastupima. Niti sam poslanik, Hrvatska me proglasila nepoželjnim jer su poslanici partije čiji sam predsednik glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Iako ima još predsednika partija koje su glasale i članovi su Vlade, tako da očito nema kriterija. Ima politike, kao i ranije u odlukama nekih drugih suseda", prenosi Bečićevu izjavu RTCG.

Istakao je da ni on ni njegova partija nikada nisu delili žrtve po veri ili nacionalnosti i da su uvek osuđivali sve genocide i zločine.

Podsjetimo, na crnoj listi Hrvata našli su predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, zastupnik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević i potpredsednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

(Telegraf.rs)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    25. jul 2024 | 13:11

    Dobar je Knezevic. Sto se tive Becica, u pitanju je greska. Covjek je bezlican, limitiran, priznao je KiM, zali za Srebrenicom, uvodi sankcije Rusiji, nine bio pobornik litija, nije bio za ulazak Srba u vlast, nije Srbin, nije mu srpski maternji jezik...

  • Vasko

    25. jul 2024 | 13:48

    Pa naravno da je pobedio 3 rajh.. Uzmite činjenice tad i sad. Mape tad i sad.. Ekonomiju ko vodi u Evropi i pita se sve.. Ko ne zna, shvatiće.. Sve se izdesavalo kao po pisanom scenariju iz 1939 godine..

  • Pp

    25. jul 2024 | 13:53

    Legenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA