Policija se oglasila o nesreći na Jadranu: Krivična skiperu glisera nakon što je devojka ostala bez noge

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Propeler glisera prekjuče je u Dalmaciji zakačio devojku (23), koja je plivala u moru i presekao joj nogu iznad koljena

Policijski službenici Stanice pomorske i aerodromske policije Zadar sproveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

Naime, on je osumnjičen da se prekjuče oko 17 sati u blizini ostrva Vrgada, kao skiper glisera, koji je odgovoran za plovilo i posadu, nije pridržavao propisa o sigurnosti brodskog prometa i drugih propisa o sigurnosti plovidbe u skladu sa odredbama Pomorskog zakona.

Zbog toga je u neposrednoj blizini broda teško povređena hrvatska državljanka (23), koja je bila putnica na brodu. Ona je zadržana je na lečenju u Opštoj bolnici Zadar. Nakon istrage protiv osumnjičenog 30-godišnjaka tužilaštvo u Zadru je podnelo krivičnu prijavu, preneo je portal "24sata.hr".

Devojka se u utorak Vodicama s prijateljima i verenikom ukrcala u gliser. Trebalo je to da bude proslava nedavne veridbe. Propeler glisera je zakačio devojku koja je plivala i presekla joj nogu iznad kolena, o čemu je Telegraf.rs ranije izvestio.

Devojku je preuzela biogradska Hitna medicinska pomoć, a odvezli su je u bolnicu u Zadar.

"Devojka je izgubila puno krvi. Ima tešku povredu noge. U roku od 15 minuta od prijema bila je na operaciji. Ujutro je bila stabilno, ali je oko podne ponovo operisana. ona se nalazi na intenzivnoj nezi. Mlada je, svega 23 godine, ali pred njom je borba za život", rekao je Nediljko Jović, zamenik upravnika zadarske bolnice i dodao:

"U njenom slučaju, najbitnija su prva 24 sata, a onda slede dani pa mogući oporavak koji će sigurno dugo trajati. Imamo iskustva s ovakvim povredama, ali kad vam se isprazne vene... Jednostavno, pred povređenom je teška borba. Za sada se ni ne pomišlja o transportu u Zagreb".

Nezvanično, nesrećnu devojku juče je posetio i otac. Portal KronikeVG piše da je devojka iz Velike Gorice.

"U šoku sam. Videlo se odmah da je jako loše. Nije imala deo noge. To smo videli odmah kad su došli s njom u gliseru. Ne vidi civil takve nesreće puno puta u životu", rekao je jedan Pakoštanac koji je priskočio u pomoć.

(Telegraf.rs)

Video: Zapalila se mini jahta blizu Ade Međice: Hitrom reakcijom vozača skutera sprečena katastrofa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA