Čuvar, osumnjičen da je ubio čoveka u Zagrebu, pušten iz pritvora: "Mislio sam da će me napasti"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Osim za ubistvo muškarca, na teret mu je stavljen i pokušaj ubistva njegovog brata

Čuvara (46) protiv kojeg je otvorena istraga zbog ubistva muškarca u nedelju pokraj firme na Žitnjaku sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio je da se brani sa slobode.

Određene su mu mera zabrane obavljanja posla čuvara i javljanje policiji svakih 15 dana. On je u svojoj odbrani izjavio da je pucao jer je mislio da će ga provalnici napasti.

"Nisam mislio da sam nekog pogodio"

"Nemam razumno objašnjenje za to što se dogodilo. Pucao sam u vazduh pa prema njima. U jednom su se trenutku okrenuli i valjda sam pomislio da će me napasti. Nisam mislio da sam nekog pogodio", kazao je on.

Osim za ubistvo muškarca, na teret mu je stavljen i pokušaj ubistva njegovog brata, prenosi Index.

Taj brat sada je ključni svedok tužilaštva jer drugih očevidaca ovog događaja nije bilo. On je pak izjavio da je mislio da mu je brat pogođen plinskim pištoljem.

Telo muškarca pronađeno u šumi, onde ga odvukao brat

Prema rešenju o sprovođenju istrage, čuvar je 21. jula u 16.20 u krugu fabrike na zagrebačkom Žitnjaku uočio dvojicu muškaraca, koji su, kako navodi tužilaštvo, činili protivpravne radnje.

Kada su ugledali čuvara, počeli su da beže. Čuvar je osumnjičen da je iz službenog pištolja, kako navodi tužilaštvo, u nameri da ih liši života, ispalio nekoliko hitaca prema njima. Jedan hitac je pogodio jednog od muškaraca u telo, nanevši mu prostrelnu ranu i povredu, od koje je uskoro preminuo.

Njegovo telo pronađeno je u šumi gde ga je, kako je objavila policija, odvukao brat, dok se čuvar udaljio s mesta događaja. Naknadno je ipak pronađen i priveden. Sada sledi istraga u kojoj će se utvrditi da li je čuvar imao pravo da upotrebi vatreno oružje.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kafić u Daruvaru gde je uhapšen ubica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    25. jul 2024 | 12:41

    Sloboda za cuvara....jel dosao ubijeni da krade?Jeste.Posao cuvara je da ga spreci u tome...i neka ga je ubio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA