Potvrđena još jedna optužnica protiv Zvicera, Belivuka i Miljkovića: Ovako su namamili Hodžića i Spahića

 
T. U.
T. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove počinjenih ubistava, čije su žrtve prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva Hodžić i Spahić

Viši sud u Podgorici potvrdio je danas optužnicu protiv okrivljenog Radoja Zvicera zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Ovaj slučaj postao je posebno predmet istrage kada se pojavila informacija da su saradnici kavčana iz Beograda osumnjičeni, i to Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Kako je opisano u optužnici, ova kriminalna grupa je posmrtne ostatke žrtve bacala u rupu predviđenu za septičku jamu, zatim su neki delovi premeštani u rake koje su kopali građevinskim mašinama...

Radoje Zvicer Foto: Vijesti

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića jer je smatrao da je kao jedan od bliskih saradnika prethodno ubijenog Alana Kožara, znao gde je ovaj skrivao novac i drogu.

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020..

Alan Kožar Foto: vijesti.me/Savo Prelević

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove počinjenih ubistava, čije su žrtve prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva Hodžić i Spahić.

U ovom predmetu je podignuta optužnica koja obuhvata: Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Dragana Kneževića, Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Ratka Živkovića, Nebojše Jankovića, Stevana Kraljevića, Slobodana Kašćelana, Nenada Kaluđerovića, Darka Prelevića, Davora Perovića, Blagoja Gašića, Dejana Gašića, Nikše Perovića, Miloša Radonjića, Vladimira Vučkovića, Petra Đurovića, Rada Garovića, Mersudina Čolakovića, Marka Kilibarde, Aleksandra Paunovića, Nikole Spasojevića, Radovana Mujovića, Milana Kneževića, Aleksandra Dragićevića, Zorana Kažića, Aleksandara Ljumovića, Borka Bešovića i Bojana Bešovića.

Prema navodima SDT-a, Zvicer Radoje je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020., Živković Radoju, Vujotić Milanu, Knežević Draganu, Miljković Marku i Belivuk Veljku, naredio da se pronađu i otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda - netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, ubiju više pripadnika škaljarskog klana.

Tom prilikom, prema navodima optužnice ubijen je Radulović Mile i Hodžić Damir, za koje je Zvicer smatrao da su najbliži saradnici prethodno ubijenog jednog od organizatora suprotstavljene kriminalne organizacije Kožar Alana i da oštećeni znaju gde je pokojni Kožar Alan sakrivao novac i opojnu drogu.

Specijalni sud, Nikola Spasojević, Alan Kožar, Igor Dedović i Stamatović Stevan Foto: Marko Jovanović, Facebook, vijesti.me/Savo Prelević, MUP

Kako SDT, između ostalog, navodi, Spasojević Nikoli je naredio i da obezbedi benzin, lopate, ašove, krampe, vile, grabulje i drugi alat radi uništavanja i skrivanja posmrtnih ostataka ubijenih pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije.

Tužilaštvo je došlo do informacije da su jednu tu grupu sačinjavali Belivuk Veljko, Miljković Marko i Janković Nebojša, koji su u "kriminalnoj organizaciji oslovljavani nadimcima Soprano, Kratos i Hel, a drugu grupu za sada neidentifikovani pripadnici kriminalne organizacije iz Srbije koji su oslovljavani nadimcima Kortez, Rosi i Dom, te da su obe grupe neposrednih izvršilaca krenule iz Beograda prema Crnoj Gori sa planiranim dolaskom na granicu dana 12.oktobra 2020.godine u kasnim večernjim časovima i od Kašćelan Slobodana zahtevao da angažuje lica koja bi neposrednim izvršiocima obezbedila ulazak u Crnu Goru mimo zvaničnih graničnih prelaza-preko teritorije Opštine Rožaje. što je Kašćelan Slobodan prihvatio i odmah stupio u kriptovanu telefonsku komunikaciju sa Calaković Mersudinom koji je u kriminalnoj organizaciji oslovljavan nadimkom Zgode i zahtevao da u vreme planiranog dolaska neposrednih izvršilaca u blizini državne granice izmedu Cme Gore i Srbije, kod restorana Ibarski biser. na teritoriji Opštine Tutin u Srbiji, iste večeri prihvati obe grupe od po 3 neposredna izvršioca i to najprije okrivljene Belivuk Veljka, Miljković Marka i Janković Nebojšu, a zatim i za sada neidentifikovane pripadnike kriminalne organizacije koji su oslovljavani nadimcima Kortez, Rosi i Dom, što je okrivljeni Čalaković Mersudin i učinio, precizira se u optužnici, prenosi, između ostalog, portal podgoričkog Dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na ovom mestu je policija ubila Fatona Hajrizija u okolini Loznice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA