Albanka, koja je BMW-om usmrtila Kristinu i njenog brata, ostaje iza rešetaka

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Prethodno je, podsećaju mediji, sudija Županijskog suda u Dubrovniku donela 10. jula odluku prema kojoj 29-godišnja Albanka može biti puštena iz istražnog zatvora ako uplati jemstvo od 70.000 evra

Klevisa Imeri (29), Albanka koja je izazvala saobraćajnu nesreću kod Dubrovnika u kojoj su poginuli Kristina i njen brat Stjepan, ipak ostaje u pritvoru.

Utvrdivši da su rešenjem dubrovačkog Opštinskog suda od 10. jula ove godine počinjene bitne povrede krivičnog postupka, Županijski sud u Dubrovniku je ukinuo to rešenje i spis o Klevisi vraćen je Opštinskom sudu na ponovno odlučivanje, javlja Dubrovački Vjesnik. Nova odluka o Imeri biće uskoro donesena i to na sednici Optužnog veća Opštinskog suda u Dubrovniku, koji će je zakazati i predviđenom zakonskom roku, stoji u odluci Županijskog suda.

Prethodno je, podsećaju mediji, sudija Županijskog suda u Dubrovniku donela 10. jula odluku prema kojoj 29-godišnja Albanka može biti puštena iz istražnog zatvora ako uplati jemstvo od 70.000 evra. Ogorčena porodica poginulih pokrenula je peticiju, tražeći pravdu za Stjepana i Katarinu.

Sud: Mogla bi da napusti Hrvatsku

"Optužno veće smatra kako i dalje egzistira osnova za istražni zatvor, radi koje je istražni zatvor okrivljenoj i određen i produžen. Naime, okrivljena je državljanka Republike Albanije, nije ni rodbinski ni poslovno vezana uz Republiku Hrvatsku pa, bude li se nalazila na slobodi, mogla bi da napusti teritoriju RH i ostane nesmetano da živi i radi u državi čija je državljanka jer Republika Albanija nije članica EU i nije u obavezi da izručuje svoje državljane.

Ipak, s obzirom na činjenicu da se okrivljena nalazi u istražnom zatvoru od 12. aprila 2024, dakle gotovo tri meseca, optužno veće smatra kako se ista svrha radi koje je istražni zatvor produžen može ostvariti i blažim merama, i to određivanjem jemstva u iznosu od 70.000 evra u gotovom novcu koje, ako bude uplaćeno, može zameniti istražni zatvor uz izricanje mera opreza", stoji u odluci koja je sada ukinuta.

Nepropisno preticala

Nesreća se dogodila 9. aprila oko 20:40 u mestu Ratac i u njoj su učestvovala tri vozila. Do nesreće je došlo kada je Imeri vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno da pretiče vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 21-godišnji Stjepan.

Usled sudara na mestu događaja smrtno su nastradali Stjepan i Katarina, dok je Imeri zadobila lakše telesne povrede, saopštila je tada PU dubrovačko-neretvanska. Ona je 11. aprila puštena iz bolnice i uhapšena, a 12. aprila je premeštena u istražni zatvor.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je veteranski cenatar gde su prevezeni ranjeni posle krvavog pira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    23. jul 2024 | 17:00

    Naravno da treba! Neka adekvatno bude osudjena za smrt dva mlada zivota.

  • Trs

    23. jul 2024 | 17:49

    Sad ce u albanskim novinama hvalospevi o okrivljenoj, kako je to nepravda, ona nije nista kriva, ovo dvoje su u nju udarili a ona trune u zatvoru bez razloga i sl jer šiptarija je to, nema obraza ni stida ni srama.

  • Lord

    23. jul 2024 | 17:43

    Kod nas pustaju ubice za volanom da kuci cekaju sudjenje,koje ce se naravno odgadjati do besvesti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA