Telegraf u Daruvaru - Komšije o osumnjičenom ubici: Bio je na svoju ruku, ali nismo imali nikakvih problema

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

"On vam je bio vetran poslednjeg rata. Dok je radio u vojnoj policiji sve je bilo u redu. Nije pravio nikakvih većih problema Ali kada je otišao u penziju počeo je mnogo da pije", kaže nam jedan od komšija

U kući Krešimira P. osumnjičenog ubice iz Daruvara, koji je usmrtio svoju majku i još pet osoba u staračkom domu, vladala je sablasna tišina, koju je remetio lavež psa čuvara.

Roletne su bile skroz ili delimično spuštene. Prve komšije rekle su nam da im bukvalno ne ide u glavu šta je to, kako i zbog čega on uradio.

"Sa njim smo komšije više od 20 godina. Nikada nismo imali nikakvih problema Bio je na svoju ruku ali se uvek redovno i pristojno javljao. Njegova majka je pre deset godina, ako ne i više, imala težak moždani udar. Od tada je boravila u tom domu", rekla nam je jedna komšinica.

Na pitanje da li mogu makar da pretpostave zašto je on ubio rođenu majku i sa njom u smrt poslao još pet nevinih osoba, među kojima su starice, koje ne mogu da brinu o sebi, njen suprug je rekao:

"On vam je bio vetran poslednjeg rata. Dok je radio u vojnoj policiji sve je bilo u redu. Nije pravio nikakvih većih problema Ali kada je otišao u penziju počeo je mnogo da pije. Da li je u pitanju alkohol u kombinaciji sa PTSP ne znam ali sve vuče na to", kaže on i nastavlja:

"Ipak, bez obzira na sve ono što ne mogu da shvatim ali ni da prihvatim kao čovek jeste to što je ubio rođenu majku. Kao i druge stare i bolesne žene. Ako je imao problema trebalo je da ga reši sam sa sobom".

Komšije dodaju i da ne znaju da li je Krešimir P. imao neke dalje rodbine.

"Znamo da je živeo sam sa majkom dok ona nije otišla u dom posle moždanog udara. On ju je redovno posećivao. Inače, svakog jutra bi kada ustane prvo bi otišao do lokalne radnje na pivo. Sigurno je alkohol imao veliku ulogu u ovome", rekle su komšije i dodale da ne znaju šta će sada biti sa praznom kućom i imanjem ali da se nadaju da će gradske službe Daruvara zbrinuti psa koji je ostao sam u dvorištu.

Ekipa portala Telegraf.rs prilikom posete Daruvaru obišla i Veteranski centar u koji su prebačene bake, koje su preživele masakr u staračkom domu.

Kako su nam rekli zaposleni u tom centru kod njih se nalazi 13 starih i nemoćnih gospođa koje tu imaju svu negu koja im je potrebna. One će ovde ostati dok za tim bude bilo potrebe ili dok se ne nađe neko drugo rešenje, rekli su nam u centru.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Hrvatske objasnio uzroke masakra u Daruvaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG+++

    23. jul 2024 | 07:19

    FACA PRAVA, VEC GA ZAMISLJAM KAKO JE BIO MILOSRDAN PREMA SRBIMA 90' !!KARMA JE CUDO ,NAVIKLI DA UBIJAJU MATORE,BESPOMOCNE,ZA VREME RATA I TO IM USLO POD KOZU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA